Meny

Vinnaren i Wacken Metal Battle på Brewhouse utsedd!


Deltävlingen av Wacken Metal Battle i Göteborg avgjordes i helgen. En hård men rättvis jury utsåg vänersborgsbandet Circle of Conspiracy till vinnare!

Vinnarna på Wacken Metal Battle på Brewhouse i Göteborg

Så här säger juryn om vinnarna:

”Att lyckas med att vara originella i dagens musikliv är svårt, men Circle of Conspiracy klarar det. De har ett fräscht sound och en röd tråd genom alla låtar. En snygg mix av metal och oväntade inslag av fransk electropunk.”

Circle of Conspiracy på Wacken Metal Battle på Brewhouse i Göteborg

Kvällen innehöll fem spelningar. Medan juryn diskuterade de fyra tävlande banden intog specialgästerna i göteborgska Saffire scenen framför en lycklig publik.

Saffire spelade på Brewhouse i Göteborg

Saffire på Brewhouse i Göteborg

publik

Circle of Conspiracy är därmed kvalificerade till Sverigefinalen av Wacken Metal Battle som avgörs i Gävle den 4 april. Då koras vinnaren som får tävla i världsfinalen som avgörs på Wacken Open Air den 29-30 juli 2015. Sverigevinnaren får även spela på Sabaton Open Air 13-15 augusti, får en backdrop från Bandshop, får ge ut en låt på 666 SONGS samt att sångaren får en crash course i rösthälsa, rensång, extrema effekter m.m. med Sveriges röst- och ”Complete Vocal Technique”-guru Annika Holmberg.

Wacken Open Air är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival sålde slut alla biljetter på mindre än tolv timmar, vilket var rekordsnabbt.

Webbyrå mkmedia
Till toppen