Meny

Affärsutvecklar-VD i juryn för The Brewhouse Award


Affärsutvecklar-VD i juryn för The Brewhouse Award

Camilla Tonnqvist Palmertz är civilingenjören som skapade Volvos konceptbil, YCC, den så kallade ”tjejbilen”. Nu driver hon bolaget Ampersand samtidigt som hon engagerar sig i The Brewhouse Award igen.

Camilla har hållit på i över 20 år med bilsäkerhet, allt från krocksäkerhet där hon arbetade med biomekanik, alltså människokroppens tolerans för krockvåld, till undvikande krocksäkerhet där hon ansvarade för parkeringssystemen. Nu jobbar hon med sina kollegor med affärsutveckling. Ampersand uppmärksammar företag på lönsamheten i att se nya och osedda kundgrupper, för faktum är att alla kunder inte är vita medelålders män…

– Vi lärde oss så mycket under tiden vi arbetade med konceptbilen och vi insåg att dessa lärdomar borde vi kunna använda även i andra branscher. Det har vi gjort med allt ifrån bilar, bussar, båtar, bastu och bryggerier till tunnelbanor och utbildningar.

Affärsutvecklar-VD i juryn för The Brewhouse Award

Varför engagerar du dig i The Brewhouse Award?
–Jag har jobbat mycket med användardrivan innovation och ser att de kreativa näringarna är så oerhört viktiga. Det är alltid så kul att se nya idéer som man inte hade en tanke på att de skulle finnas. Men det krävs ju också massor med jobb för att få en idé till marknaden. Att se genomarbetade idéer med potential att ta till marknaden är spännande.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, finalgalan hålls på Brewhouse i Göteborg den 8 december.

Läs mer om Ampersand.

Webbyrå mkmedia
Till toppen