Meny

VD för Swedish Fashion Council i juryn för The Brewhouse Award


 

Elin Frendberg i juryn för The Brewhouse Award 2016

Elin Frendberg är i grunden beteendevetare och omvärldsanalytiker med bakgrund som affärschef för United Minds som nu är VD för Swedish Fashion Council. Läs vidare så förstår du varför Elin är som gjord för att vara medlem i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

– Jag blev erbjuden ett förändringsuppdrag från styrelsen med syfte att stärka, utveckla, modernisera och främja svenskt mode, vilket var en fantastiskt rolig utmaning. Mitt fokus idag är att bidra till att skapa innovation kring hållbarhet, digitalisering och affärsutveckling för svenskt mode.

Alla rätt helt enkelt! Vilken tur att Elin ville teama upp med oss i jakten på nya talanger att stödja och stötta. Dessutom är hennes analys kring vikten av våra branscher för samhällsutvecklingen identisk med vår.

– Kreativitet är nyckeln till all utveckling och möjliggör problemlösning på nya sätt. Kulturella uttryck är ett bevis på ett fritt och demokratiskt samhälle och det är de kreativa näringarna som idag står för den största exporttillväxten för Sverige.

Elin Frendberg ser också det längre perspektivet och fokuserar på hållbar utveckling som modellen att jobba efter. Hon uttrycker vad hon kommer att titta efter för kvaliteter bland tävlingsbidragen:

Citat Elin Frendberg, The Brewhouse Award 2016

Varför är just The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?
– Brewhouse adresserar kreativitet som drivkraft för att skapa fantastiska saker tillsammans över gränserna för vad som anses vara kultur. Att lyfta idéer och kreativa lösningar är en viktig del i att driva vårt samhälle framåt.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör? 
– Mod, drivkraft, envishet, integritet och uthållighet!

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen