Meny

VD för Bok & Bibliotek i juryn för The Brewhouse Award


 

Maria KäŠllson i juryn för The Brewhouse Award 2016

Foto: Svante Örnberg

Maria Källsson är civilekonomen som via jobb på Stockholmsbörsen, som museichef och en kort sejour i reklambranschen nu är tillbaka i kulturen där hon trivs bäst. Vi är också övertygade om att hon med sin breda erfarenhet och kunskap passar perfekt som medlem i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Det som lockade Maria att ta uppdraget som VD på Bok & Bibliotek är det faktum att mässan är en kulturmanifestation, ett eldorado för den intresserade. Bok & Bibliotek har en entreprenöriell kultur i sitt DNA med en vilja att ständigt förändras som passar henne. Dessutom vill hon jobba med något där hon gör skillnad, vilket också gäller för The Brewhouse Award.

–Kultur är att bildas och lära sig av andra, det är genom detta vi blir mer informerade och få förståelse för andra människor och deras behov vi växer, menar Maria. Jag vill hitta idéer som löser vardagsproblem eller som utmanar redan antagna sanningar om våra beteenden. Det är givande att se ungas reaktioner på samhällsutvecklingen – bland förra årets pristagare återfanns inslag av mångkultur, det var spännande att se.

Citat Maria Källsson, The Brewhouse Award 2016

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?
– Att lyssna på andra och ta råd. Förutom att tänka på förträffligheten hos den egna produkten är en lösning på hur man vill nå ut med sin idé något att ha i beaktande.

Vilka är dina tips till någon som funderar på att tävla i The Brewhouse Award?
– Prova din idé på många, lyssna på feedbacken och tänk igenom hur du ska nå ut med den. Liera dig sedan med någon som redan har relationer till den önskade målgruppen.

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen