Meny

VD för Andra AP-fonden i juryn för The Brewhouse Award


Eva Halvarsson i juryn för The Brewhouse Award 2016

Foto: Anders Deros

 

Eva Halvarsson har jobbat med ledarskap i många år och som VD sedan 2006. Nu tar hon plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Eva Halvarssons karriär inom ledarskap och utveckling av organisationer tog sin början på Skatteverket, dit hon sökte sig efter färdig civilekonomutbildning på Handels i Göteborg. Hon älskar att hitta oväntade lösningar på gamla etablerade problem, något hon jobbat med på både Kommunikationsdepartementet, Näringsdepartementet och som chef för Enheten för statligt ägande. Det som lockade på Andra AP-fonden var att få arbeta med ledarskap i en utpräglad expertorganisation och att arbeta på uppdrag av hela svenska folket.

Citat Eva Halvarsson, The Brewhouse Award 2016

Vad driver dig i ditt arbete?
– Tre saker: Teamet! Att arbeta tillsammans för att skapa ett resultat som ingen av oss skulle kunna prestera på egen hand. Ledarskap! Att skapa en kultur med tydliga värderingar där medarbetarna är delaktiga i det som görs. Uppdraget! Att göra någonting betydelsefullt och gärna svårt.

Varför vill du engagera dig i The Brewhouse Award?
– Jag inspireras av den kraft som finns runt att utveckla idéer – både av människorna med idéerna och av idéerna som sådana. Jag bidrar med gedigen ekonomisk kunskap, erfarenhet av ledarskap i goda och svåra tider, allmän klokskap och en förmåga att se helheten runt ett förslag.

Eva ser ingen begränsning för kreativitet. Hennes erfarenhet av människors utveckling gör henne övertygad om vikten av kreativt tänkande på alla nivåer i företag och organisationer.

– Kreativitet finns i alla branscher och sammanhang och är en förutsättning för utveckling – utan kreativitet ingen utveckling. Råvaran borde vi kunna locka fram och värdesätta på annat sätt än idag, med början i skolan. Samtidigt har råvaran kreativitet och kultur fått en betydligt större spelplan genom användningen av internet, vilket gör att jag tror att vi bara är i början av utvecklingen.

Vilka är dina tre tips till någon som vill starta eget?
– Testa din idé på personer som är i helt andra branscher och med helt andra mindset. Gör grundjobbet ordentligt – en gedigen och realistisk affärsplan MÅSTE tas fram och finansiering MÅSTE fram. Våga ”kill your darling” om konceptet inte håller.

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen