Meny

Världsfotograf i juryn för The Brewhouse Award


Världsfotograf i juryn för The Brewhouse Award

Foto: Jan Kwarnmark

Håkan Ludwigson har under sin karriär både fotograferat Jimi Hendrix, Alfred Hitchcock, rest världen runt och även gjort kalender för Faktum. All denna erfarenhet av branschen som Håkan tar med sig in i juryn för The Brewhouse Award är ovärderlig – välkommen ombord Håkan!

Håkan Ludwigson har jobbat som yrkesfotograf sedan 1973 och har jobbat med både reklam och bildjournalistik. Hans uppdrag som fotograf för världens största resemagasin Condé Nast Traveler har tagit honom till ungefär 100 länder. Håkan fokuserar nu på egna projekt, böcker och utställningar, bland annat boken boken Balls and Bulldust som nyligen gavs ut.

Världsfotograf i juryn för The Brewhouse Award

– Jag blev fotograf för att jag gillade att berätta, men skrämdes av det tomma vita arket som möter skribenten. Min ambition är att skapa ett personligt bildspråk som ligger någonstans mitt emellan dokumentär- och konstfotografin och det klassiska fotografiet.

Vad drivs du av?
– Att visualisera och beröra, jag är obotligt nyfiken.

Världsfotograf i juryn för The Brewhouse Award

Varför är The Brewhouse Award viktig?
– Kreativitet har alltid varit en självklar motor för utveckling, men jag är rädd att kulturen får minskat utrymme om dess betydelse inte inte kan göras tydlig och begriplig för alla grupper i samhället.

 

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Se mer på Håkans hemsida.

Webbyrå mkmedia
Till toppen