Meny

Välkommen till Brewhouse Gabriela Aguilar Cortez!


Brewhouse är med ny praktikant. Vi välkomnar Gabriela Aguilar Cortez som är 24 år och har pluggat offentlig förvaltning och denna månad avslutar sin masterutbildning i ledning och styrning. På Brewhouse drar vi nytta av hennes klarsynthet och energi både i det dagliga arbetet med inkubatorn och i planeringen av The Brewhouse Award 2016.

Gabriela växte upp med en stor släkt och älskar att vara runt människor. Hon har alltid varit aktiv på något sätt, till exempel  genom dans, basket och simning. Hon är framförallt intresserad av samspelet mellan individer, organisation och dess omvärld.

– Jag kom i kontakt med Brewhouse via ett event som Swedbank och Arbetsförmedlingen anordnade kallat Unga Jobb. Jag fick en djupare inblick i vad Brewhouse egentligen var och vad dom arbetade med. Innan trodde jag att dom endast höll på med event, men nu fick jag veta att dom arbetar med bland annat företagande och en tävling – The Brewhouse Award – som finns för att stimulera och engagera nyskapande och innovation.

Vad var det som lockade dig till Brewhouse?
– Att få vara en del av Brewhouse innebär för mig en möjlighet att ta del av en viktig organisation som utspelar sig i en spännande arena med ett stort nätverk. Jag ser därför en fördel i att utveckla dom kunskaper jag har genom möjligheten att få arbeta i en stimulerande och ständigt nytänkande miljö.

Vad brinner du för?
– Jag har ett brinnande intresse för individer och samhälle, låter kanske lite konstigt, men jag vill göra nytta för alla, speciellt för dom som behöver det. Det kan vara i ett större sammanhang, som genom ett projekt eller bara vara bollplank eller en inspirations- och informationskälla. Jag tror att alla kan nå sina mål om dom har någon som tror på dom och är engagerad samt informerar vad som finns där ute och hur man ska gå tillväga. Information är ett viktigt redskap.

– Jag vill arbeta med något där jag kan göra en skillnad, ett drömscenario är att få arbeta med integration för det är något som verkligen behövs i Göteborg, jag har även funderat länge på att åka till Bolivia och starta ett socialt företag och fokusera på barn och ungdomar där mycket hjälp fortfarande behövs.

Vi på Brewhouse är väldigt glada att Gabriela är hos oss till slutet av maj, förhoppningsvis är praktiktiden lika givande för henne som för oss!

Webbyrå mkmedia
Till toppen