Meny

Välkommen årets första jurymedlem Tomas Jernberg!


Tomas Jernberg

Först ut av 40 jurymedlemmar i The Brewhouse Award 2018 är en göteborgare väl förankrad i musikindustrin. Tomas Jernberg är numera bosatt i Stockholm men har kopplingar till Brewhouse ända tillbaka till när kulturfabriken startades.

I år har vi en helt ny kategori Music Innovation för att attrahera nyskapande innovationer inom framtidens musikbransch. För att stärka kompetensen runt ämnet musik har vi därför valt att ha flera jurymedlemmar med spetskunskap inom branschen. En av dem är musikveteranen Tomas.

Tomas drev managementbolag i Göteborg i 10 år och var manager för flera av Sveriges största hårdrocksartister. Därefter spenderade han sex år som Global Marketing chef för Warner Music i Norden. I slutet av 2017 startade han Dimberg Jernberg Mgt tillsammans med Marie Dimberg. Idag är de managers för bland annat Roxette, Per Gessle, Peter Jöback, Nause, Jonas Åkerlund m.fl

Vi frågade Tomas vilka förväntningar han har på årets nya tävlingskategori.

”Jag skulle vilja se tävlingsbidrag som kan påverka sättet att konsumera musik och bidrag som kan påverka hur man upptäcker ny musik och skapar storyn som skapar fans. Hur skall man nå ut i bruset nu när musik är tillgängligt som bakgrundsmusik för alla? Jag har väldigt stora förväntningar på att man här skall kunna hitta nästa stora grej.”

Läs mer om tävlingen här, kolla in alla jurymedlemmar och kom ihåg att tävlingen är öppen 1 september–31 oktober på www. brewhouse.se ?

 

Webbyrå mkmedia
Till toppen