Meny

Välkänd jämställdhetsdebattör i juryn för The Brewhouse Award


Camilla Wagner i juryn för The Brewhouse Award 2016

Camilla Wagner är en person som alltid tar debatten när det kommer till jämställdhet i näringslivet. Nu tar hon plats i den extremt jämställda juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Camilla har en bakgrund som reporter och redaktör på Veckans Affärer. Idag driver hon Management by Kerstin, en organisationskonsultbyrå med jämställdhet och mångfald som specialitet. Nyligen köpte hon också karriärnätverket Klara K för att aktivt påverka näringslivet att bli mer jämställt.

Vad driver dig i ditt arbete?
– Jag ville omsätta min kunskap om ledarskap och organisation i praktiken, så jag startade ett bolag. För ett år sedan köpte vi nätverket Klara K, vilket också ger mig möjlighet att ha örat mot rälsen när det gäller kvinnors förutsättningar i arbetslivet. Jag vill definitivt stoppa det enorma resursslöseri som vi idag ägnar oss åt när vi låter normer stå i vägen för potential. Om lösningen på cancers gåta finns i huvudet på en liten flicka, är det stor risk att den går oss förlorad idag.

Citat Camilla Wagner, The Brewhouse Award 2016

Varför tar du med dig in i The Brewhouse Award?
– Jag kan komma med ett normkritiskt perspektiv och framförallt vill jag se oväntade samarbeten, engagemang och passion – kreativitet och kultur är ju själen i utvecklingen.

Vilka egenskaper behövs för att lyckas som entreprenör?
– Nyfikenheten och viljan att skapa måste vara större än rädslan att misslyckas.

Hur var förutsättningarna att starta eget när du växte upp?
– Det kallades inte ens entreprenör då, utan egenföretagare. När jag var liten var egenföretagare något suspekt. En person som inte var anställningsbar. Idag är det mer hjältestatus. Med rätta!

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen