Meny

Vad händer egentligen på Brewhouse Inkubator?


Man kan ställa sig frågan; vad är en Inkubator? Kort förklarat är en det en plats som hjälper företag att utvecklas så att de är bra förberedda inför att stå på egna ben. Det är ett väldigt vanligt fenomen idag, men något ovanligare är det att en inkubator riktar in sig helt på kreativt, kulturellt och socialt företagande (läs mer om socialt företagande här).

Två gånger per år kan man söka till Brewhouse Inkubator och programmet Create Speed vilket varar under 16 veckor och är helt kostnadsfritt att gå. Programmet är en så kallad förinkubator, det innebär att man egentligen inte måste ha ett företag än. Det som behövs är en bra idé som man vill satsa på. Matilda Hunyadi går höstterminen av Create Speed med sitt företag SLOYDLAB.

SLOYDLAB är ett heminredningsvarumärke där varje kollektion utgår från en innovativ, traditionell hantverkslösning eller en hållbar tanke som hittas i folkkonsten. Resultatet blir kontemporär möbeldesign som tar tillvara på smarta idéer som utvecklats under tusentals år. Förr hade man hade mer begränsade förutsättningar och i det begränsade har människan haft en tendens att bli väldigt kreativ. Företaget arbetar med hållbarhet genom att skapa produkter som med sin historia blir lättare att knyta an till. Det blir ett alternativ till antikviteter och second hand för kunden som vill ha nya produkter men med personlighet och historia.

Vad är det nyttigaste du har lärt dig under Speed?
Väldigt handfasta tips, allt från att lära sig om fakturering av skatteverket till den viktiga och inspirerande föreläsningen med CSR Västsverige om möjligheten företagare har att påverka i världen. Det var väldigt upplyftande. Brewhouse gör en också väldigt motiverad att våga satsa på sitt företagande. Det är väldigt inspirerande att vara i en miljö där det är många andra som också har bestämt sig för att satsa, det peppar en verkligen att våga.

Vad är det roligaste du har fått göra?
Nätverkandet har varit väldigt givande, jag har knutit massor av nya bra kontakter. Men det jag tar med mig främst, det är de inspirerande föreläsningarna som sporrar en att driva sitt företagande framåt. De visar att det faktiskt går att starta något eget och att man som företagare kan göra skillnad. För det är något jag drivs av mycket, att man ska våga ge sig in i företagsvärlden för det är där mycket förändring sker.

 

Läs mer om SLOYDLAB.

sloydlab logga

sloydlab

 

Webbyrå mkmedia
Till toppen