Meny

Utmaning i London kallade


Sofia Landström började på Brewhouse Inkubator för två år sedan med en idé kring dokumentation av konst. Hennes drivkraft och självförtroende har nu tagit henne till London, här är en snabb rapport från hennes nya verklighet.

Hur går det med ditt företag Art by Video som du jobbade med på inkubatorn?

– Efter inkubatorn flyttade jag till London för att plugga min Master i Exhibition Studies på Central Saint Martins, så just nu ligger själva företaget på is. Dock tror jag att en lär sig så mycket annat på att driva företag än just företagsbiten. Att driva företag ger självförtroende, drivkraft och kämpaglöd. Jag fick även möjlighet att leva ut mina idéer och projektleda, något som jag kanske inte hade fått gjort annars. Att vara egen företagare och kreatör kan ge så mycket mer än bara fakturor och deklarationer.

sofia

När gick du på Brewhouse inkubator?

– Jag gick där hösten 2012 och våren 2013.

Vad gör du nu, vad är din inriktning?

– Jag läser som sagt på Central Saint Martins i London, en skola fylld av kreativitet och nyskapande. Jag har valt att rikta in mig på Exhibition Studies vilket innebär att jag studerar de politiska och ekonomiska faktorerna som ligger bakom utställningar och konstinstitutioner, till exempel global utveckling, samhällsstrukturer och konjunkturer. Detta är mycket intressant och har gett mig en djupare inblick i kreativitet, skapande och politik. Att läsa på Central Saint Martins är tufft men jag tror min bakgrund i att starta företag har gett mig ’kött på benen’ och en annan infallsvinkel än många andra. Jag har just nu ett år kvar och skriver min uppsats kring fenomenet All-Women-shows och hur kvinnligt skapande representeras i konstvärlden.

Hur ser framtiden ut?

– Framtiden, hmm. Jag ska först bli klar med min uppsats sedan får vi se. Jag funderar på att flytta tillbaka till Sverige igen, jag skulle gärna jobba med tjejer och deras kreativitet, kanske deras väg att starta upp företag eller skapa en plats för dem att utveckla sitt skapande. Jag vet att jag vill arbeta med representation, att få en mer jämställd och mångfacetterad kulturbransch utan förlegade konstruktioner och idéer. Hur jag ska göra det vet jag ännu inte men jag kommer hitta ett bra forum för att vara med i en sådan utvecklingsfas, det är jag säker på! På Brewhouse kanske? 🙂

Webbyrå mkmedia
Till toppen