Meny

Svensk design-nestor i juryn för The Brewhouse Award


Svensk design-nestor i juryn för The Brewhouse Award

Tom Hedqvist är en av de mest meriterade personerna som vi har i vårt land inom design. Vi är extremt glada att han nu tar plats i juryn för The Brewhouse Award och delar med sig av sina tips och tricks!

Tom har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han var art director i egen verksamhet under 70-talet och jobbade senare vid Arbmans, HLR, Falk & Phil och Hall & Cederqvist. Han var medgrundare av textilföretaget 10-gruppen redan 1970, de köptes 2015 av IKEA.Under 90-talet drev han egen verksamhet i firman FGH och han var professor i grafisk design vid Konstfack, konstnärlig ledare vid Orrefors, rektor för Beckmans Designhögskola och museichef för Röhsska Museet i Göteborg. Nu driver han egen verksamhet genom Element Design Stockholm. All denna erfarenhet tar han med sig in i arbetet med The Brewhouse Award.

– Jag har engagerat mig mycket i att förmedla utbildning inom mitt eget ämnesområde och i ungas rätt till arbete inom reklam, design och kommunikation. Inte minst för kvinnor, som över tid varit bedrövligt underrepresenterade inom yrket, säger Tom.

Svensk design-nestor i juryn för The Brewhouse Award

Vad förväntar du dig av tävlingen?
– Nyfikenhet ligger i mitt DNA. Jag vill bli överraskad. Jag har livslång erfarenhet, såväl som entreprenör och som anställd inom en rad företag med design, kommunikation och utbildning på agendan och har även stor vana av juryarbete. De viktigaste egenskaperna är nyfikenhet, bildning, humanism och ett visionärt förhållningssätt. Var realist, men inte för självkritisk.

Varför är The Brewhouse Award viktig?
– Att stötta och entusiasmera ungt entreprenörskap är centralt och behjärtansvärt. Det var lätt att starta eget och lätt att få bra jobb på 70-talet, konkurrensen var liten och möjligheterna stora. Marknaden idag är istället oöverskådligt stor, konkurrensen stenhård, men möjligheterna nästintill obegränsade.

 

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen