Meny

The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande ide- och innovationstävling


Välkommen att tävla!
Klockan 12:00 tisdagen den 8 september 2015 är äntligen här! Vi är nu glada och stolta att öppna Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling som håller öppet till den 20 oktober. Sprid gärna vår stora nyhet till dina kreativa vänner och bekanta eller tävla själv på www.brewhouse.se.

Tävla i The Brewhouse Award

Brewhouse låter drömmar förverkligas och utlyser tävling som ska säkra framtiden och stärka tillväxten för de kreativa och kulturella näringarna*. The Brewhouse Award – Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling. För kreativa idéer, för socialt entreprenörskap och för företagande med kultur och samhällsnytta i fokus.

The Brewhouse Award är en idé-och innovationstävling för de kreativa och kulturella näringarna. 2015 års upplaga genomsyras av tre ledstjärnor; Nyskapande, Mångfald och Tillväxt. Tävlingens syfte är att långsiktigt stärka den kulturella och kreativa mångfalden och entreprenörskapet, samt lyfta företagsklimatet.

– Vi på Brewhouse vet att det går att förändra och utveckla samhället med kraft ur den kulturella och kreativa sektorn. Vi vet dessutom att det går att skapa lönsamhet, affärsnytta och innovation inom dessa områden. Därför utlyser vi för åttonde gången The Brewhouse Award en idé- och innovationstävling som låter det kreativa skapandet, kulturen och mångfalden stå i centrum för tillväxten. Här tillåts gränserna för traditionell affärsverksamhet att skjutas fram och utmanas, säger Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse samt juryordförande för The Brewhouse Award.

Anna Svensdotter Dimle utgör navet för The Brewhouse Awards oerhört namnkunniga jury, vilken består av handplockad expertis ifrån alla de kreativa och kulturella näringarna. Juryn på 35 personer består av namn som exempelvis Anna Falck, VD för Bok & Biblioteksmässan, Mattias Lind från White arkitekter, Tom Hedqvist f.d. chef på Röhsska muséet tillika f.d. rektor på Beckmans samt grundare av 10-gruppen, Joel Borg som var med och startade Way Out West, superentreprenören Sofia Appelgren och många fler. Läs mer om juryn för The Brewhouse Award.

– Som jurymedlem i The Brewhouse Award hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet av att nå ut till en bredare publik. För egen del är det förstås också roligt att få ingå i ett sådant här sammanhang. Jag kommer att lära mig massor, säger Anna Falck, VD för Bok & Biblioteksmässan.

Juryn i The Brewhouse Award

Tävlingen är uppdelad i tre kategorier där en av dem, ”Av och med unga” vill skapa en plattform för barn och ungas möjligheter att påverka framtiden inom områden som exempelvis stadsutveckling och miljö. Man vill genom kreativitet och delaktighet fånga ungdomars engagemang och idéer som kan forma framtidens samhälle och motverka utanförskap.

Fakta:

The Brewhouse Award hette tidigare My Mission.
Tävlingsperioden pågår från den 8 september till den 20 oktober.
Årets upplaga av The Brewhouse Award är indelad i tre tävlingskategorier, Av och med ungaSociala innovationer och socialt entreprenörskap samt Öppen ansökan – fritt skapande”.

Läs mer om tävlingen på brewhouse.se/the-brewhouse-award

Dagsfärsk information om The Brewhouse Award hittar du på vår Facebooksida, gilla den så håller du dig uppdaterad och kan dessutom ställa frågor direkt till oss på Brewhouse.

Nu tävlar vi!!!

Tävla här

*KULTURELLA OCH KREATIVA SEKTORN:
Arkitektur • Dataspel • Design och formgivning • Film • Foto • Konst • Kulturarv • Litteratur • Media och marknadskommunikation • Mode • Musik • Måltid • Scenkonst • Slöjd och konsthantverk • Upplevelsebaserat lärande

Webbyrå mkmedia
Till toppen