Blogginlägg taggade med:

Volvo


Designledare från fordonsindustrin i juryn för The Brewhouse Award

Designrådgivare i juryn för The Brewhouse Award

Foto: Jan Söderström

Aina Nilsson Ström är utbildad på HDK i Göteborg och har en lysande meritlista inom fordonsindustrin. Under hela sin karriär har hon arbetat strategiskt för att knyta samman och utveckla industridesignområdet inom industri, undervisning och forskning. Nyligen utsågs hon till hedersdoktor vid Umeå universitet.

Läs hela inlägget

Jurymedlem nr 32 i The Brewhouse Award: Aina Nilsson Ström

Aina Nilsson Ström, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Aina Nilsson Ström, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Hejsan Aina Nilsson Ström!

Vem är du och ser din bakgrund ut?

– Jag har varit ansvarig för AB Volvos designverksamhet i 20 år och innan dess var jag ansvarig för interiör design på Saab Automobile. Jag är designer i grunden och har jobbat med uttryck och upplevelser kopplat till kulturella aspekter, med ett globalt perspektiv. Vi skapar varumärkens identitet, uttryckt i våra produkters utformning. Min uppgift har varit att skapa en kreativ miljö och förutsättningar för medarbetarna att förstå våra kunders framtida behov och utveckla idéer till nya produkter. Jag har nyligen lämnat detta uppdrag och har för avsikt att nu erbjuda min kunskap och mina erfarenheter där jag kan göra nytta.

Läs hela inlägget

Jurymedlem nr 30 i The Brewhouse Award: Camilla Palmertz

Camilla Palmertz, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Camilla Palmertz, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Hejsan Camilla Palmertz!

Vem är du och vad brinner du för?

– Jag är civilingenjör och entreprenör med stort intresse för kunden. Jag vill att det som skapas och tillverkas kommer till nytta för brukaren och att många brukare inkluderas. Ofta är det fortfarande så att vissa grupper inte tilltalas, inte sällan är det grupper som faktiskt skulle ge möjligheter till nya affärer. Man ser helt enkelt inte dessa kundgrupper, och frågar dem inte heller om vad de vill ha. De grupper som jag och mitt företag Ampersand valt att fokusera på är ålder, genus och etnicitet. Det är ofta stigmatiserade grupper man tycker lite synd om. Fortfarande är ålder ett hot för många, kvinnor i vissa branscher ser man inte som kunder och nysvenskar tror man inte har några pengar. Men äldre sitter på 80% av Sveriges förmögenhet, kvinnor är världens största marknad och högtider som Nourouz omsätter mer än det svenska studentfirandet. Dumt att ignorera!

Läs hela inlägget

Industridesigner från Volvo ny i Resenärskampenjuryn!

Stina Nilimaa Wickström, tidigare Designchef för Volvo Construction Equipment och sedan 1 april Global Design Strategy Manager för Volvo Product Design samt ny jurymedlem i Resenärskampen, tror att kreativa lösningar för kollektivt resande är en förutsättning för ett hållbart samhälle.


Läs hela inlägget
Webbyrå mkmedia
Till toppen