Blogginlägg taggade med:

Offside Press


Jurymedlem nr 22 i The Brewhouse Award: Mattias Göransson

Mattias Göransson, jurymedlem i The Brewhouse Award 2015

Vem är du och vad brinner du för?

– Jag är chefredaktör på magasinet Filter och arbetar med bokutgivningen på vårt förlag Offside Press. Dessutom skriver jag själv, så ofta jag kommer åt. Jag brinner för den berättande journalistiken. Så vad menar jag med det? Berättande journalistik är en traditionell form av reportageskrivande som bygger på att man använder sig av litterära handgrepp: man målar upp scener som tar med läsaren till platsen som texten utspelar sig på, man använder sig av dialog, man bygger upp en dramaturgi som gör att läsningen är spännande hela vägen in i mål. Eller i all korthet: det man skriver om, och personerna man träffar, är det viktiga – det är de och det som ska skildras och lyftas fram, inte skribenten. Vilket blir allt mer ovanligt i dessa tider så krönikor, opinionstexter och allsköns tyckande tar över medieflödet i allt större utsträckning.

Läs hela inlägget

Jurymedlem nr 13 i The Brewhouse Award: Joakim Levin

Joakim Levin, jurymedlem i The Brewhouse Award 2015

Hej Joakim!

Vem är du och vad sysslar du med om dagarna? Berätta gärna för oss om dina drivkrafter och hur du ser på framtiden.

– Jag är 42 år, från Alingsås, och har i princip hela mitt liv varit engagerad i olika mer eller mindre idédrivna projekt. Från att jag gick ut gymnasiet så livnärde jag mig som musiker parallellt med att jag slarvade på bland annat Handels i Göteborg. När jag var 27 år startade jag och min dåvarande fru, Maria Erixon Levin, Nudie Jeans. Parallellt med arbetet med att bygga Nudie Jeans har jag engagerat mig i ett antal andra projekt med en starkare anknytning till kultur/musik. De mest kända är tidningsförlaget Offside Press där jag är delägare samt sitter i styrelsen och Pustervik.

Drivkraften i samtliga fall är att försöka kombinera tydliga idéer om innehåll med affärsverksamhet. Jag är helt övertygad om att vikten av en stark idé bara kommer bli viktigare i framtiden då allt går att köpa var som helst och när som helst.

Läs hela inlägget
Webbyrå mkmedia
Till toppen