Blogginlägg taggade med:

fotografi


Juryduo nr 31 i The Brewhouse Award: Sarah Cooper och Nina Gorfer

Sarah Cooper och Nina Gorfer, juryduo för The Brewhouse Award 2015

Sarah Cooper och Nina Gorfer, juryduo för The Brewhouse Award 2015

Hejsan Sarah Cooper och Nina Gorfer!

Vilka är ni? Berätta för oss om ert spännande arbete.

– Vi är en amerikansk-österrikisk konstnärsduo verksam och bosatt i Göteborg och Berlin. I vårt arbete, som har sin utgångspunkt i fotografi och det visuella berättandet, jobbar vi med att ge uttryck till de personliga och kollektiva minnen som finns inom en kultur eller ett kulturellt sammanhang. Sedan vi började vårt samarbete för över 10 år sedan, har vi ägnat oss åt att utforska vad och hur vi minns, vad minnen och berättelser gör med en plats och vice versa. Vi lekar med symbolikens makt och är i ständig fascination av det tomrummet som finns mellan skaparen och betraktaren. För det är där, i betraktarens hjärna (eller hjärta) som en bild får sin betydelse.

Läs hela inlägget

Jurymedlem nr 10 i The Brewhouse Award: Dan Holmqvist

Dan Holmqvist, jurymedlem för The Brewhouse Award

Hej Dan!

Vem är du och vad arbetar du med? Berätta gärna om din bakgrund, drivkrafter, var du är idag och hur du ser på framtiden.

– Jag var bara tonåring när jag bestämde mig för att bli fotograf. Jag har arbetat som professionell fotograf i drygt 40 år och har fått insyn i många branscher. Att vara fotograf är en levnadsstil, man ser allt i bilder och lever med sina projekt i skymundan. Drivkraften kommer ifrån den belöning man får när bilder påverkar och berör betraktaren. Jag är också en hängiven fritidsmusiker. I framtiden hoppas jag få ägna mig mer åt icke kommersiell fotografi.

Läs hela inlägget
Webbyrå mkmedia
Till toppen