Blogginlägg taggade med:

Brewhouse Inkubator


En inkubator med mångfald i fokus!

Albert

Den 30 januari hälsade vi vårens nya entreprenörer, innovatörer och kreatörer välkomna till förinkubator Create Speed. Via workshops, föreläsningar och coachning har vi nöjet att följa dem under 16 veckor.

På Brewhouse är vi övertygade om att olikheter bidrar till utveckling, kreativitet och ny innovation. Detta speglar just mångfalden av individer och idéer inom inkubatorn och hela Brewhouse verksamhet. I år har dessutom inkubatorn antagit de yngsta entreprenörerna någonsin, nämligen tre av de vinnande bidragen i kategorin Av och med unga i The Brewhouse Award 2016.

Vi har träffat Albert Frykman, en av vinnarna, för att höra hur han upplever Brewhouse Inkubator en dryg månad in i programmet. Albert är arton år och driver företaget Partio. Företaget började som en marknadsföringstjänst, men passade sig bättre som konsultföretag och nu utvecklar Albert samarbeten med en rad näringsidkare.

 Hur är det att gå Create Speed?
Create Speed känns superbra! Otroligt många möjligheter, workshopsen är intressanta och engagerande – människorna är fantastiska.

Hur hamnade du på Brewhouse Inkubator?
Jag kom trea i “Av och med unga” i The Brewhouse Award. Jag anmälde mig till en början genom en skoluppgift men var inställd på att jag skulle vinna. Hade nästan rätt 🙂

Vad hoppas du med din tid här på inkubatorn?
Att få fortsätta utveckla relationer med andra entreprenörer, driva mitt företag framåt och få mer erfarenhet inom området!

Vi vill rikta ett stort Tack till gymnasieskolan Thoren Innovation School som ger fem av sina studenter möjlighet att följa förinkubatorprogrammet Create Speed varje måndag under 16 veckor på skoltid, både unikt och nytänkande. Vi ser fram emot fortsatt samarbete där vi gemensamt stödjer och inspirerar människor att fortsätta drömma, tänka helt nytt och skapa nya innovationer för framtiden !

Ps. Kolla in övriga entreprenörer på inkubatorn Ds.

Läs hela inlägget

Recycling, hållbarhet – vår nya miljö!

Så här gör vi!

I mellandagarna startade vi omgestaltningen av miljön på inkubatorn och pop up-kontoret. Med minimal budget men med stort hjärta och engagemang började idéerna att växa fram utifrån Brewhouse identitet och värdegrund. En självklarhet var att tänka recycling, att måla själva, laga, sälja, ge bort och inhandla “nytt” på loppis – hållbar renovering med våra målgrupper i fokus. Vår AD Jörgen Nordqvist var givetvis involverad i projektet då Jörgen är hjärnan och <3 bakom vårt nya visuella formspråk.

Vår identitet vilar på storytelling från Apotekarnes vattenfabrik till dagens bubblande Kulturfabrik där kontraster bygger spänningen – betong möter kristallkrona i foajén, konstnärskap möter entreprenörskap, den strama maskulina svart-vita formen möter rokoko-möblemang o.s.v.

Brewhouse skall andas skapande och mångfald, det skall vara välkomnande hos oss och vi skall leva som vi lär – för oss är vår renovering ett exempel på hur vi verkar i vardagen. Vi tar tillvara på designklassiker som skapades för över 90 år sedan, vi målar om de orange skrivbordsavskiljarna och vi inkluderar hela “gänget” i arbetet. På så sätt stärker vi Brewhouse-känslan och har dessutom himla roligt tillsammans!

Kolla in våra före- och efter bilder och välkomna på ett besök!

Inkubatorns & pop up-kontorets lunchrum 

Innan

Inkubatorns lunchrum innan

Efter
(obs, inväntar våra omgjorda fika bord)

FullSizeRender (2)

Lounge hörna

Innan

IMG_3783

Efter

FullSizeRender (4)

Kontorslandskap & pop up-kontor

Innan

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (10)

Efter

FullSizeRender (5)

 

Konferensrum Hallonsoda

Innan

FullSizeRender (7)

Efter

FullSizeRender (6)

Telefonrum

Innan

FullSizeRender (8)

Efter

FullSizeRender (9)

Läs hela inlägget

Presidentes in Thronis- Daniel Stighäll

Presidentes in Thronis

Presidentes in thronis

Den 29 januari i år framförde jag och några vänner en konsert i Nyköping som en del av deras gästabudsår – 700-årsjubileet för Nyköpings gästabud 1317. En del av programmet bestod av musik från en mycket märkvärdig bok, vilken också sammanställdes år 1317, och kallas vanligen för Roman de Fauvel. Roman de Fauvel är en satirisk fabel i två delar, skriven av Gervais du Bus 1310 och 1314, men, på grund av den enorma popularitet historien fick, sammanställdes en lyxutgåva 1317 (se bild här intill) som förutom en mängd fantastiska bilder också inkluderade en hel del tonsatta sånger, baserade på delar av texten.

Läs hela inlägget

Mousiké – Daniel Stighäll

Vårt ord musik kommer som så mycket annat från grekiskan och begreppet Mousiké. Vårt användande av ordet musik skiljer sig ganska väsentligt från den ursprungliga betydelsen då det under antiken inte enbart innefattade musik, utan var ett mycket vidare begrepp. Mousiké definieras som konstarterna de nio muserna rådde över. (Mittica, 2015) skriver att Mousiké was to the Ancient Greeks the art of the Muses practised by the mousikoi: minstrels, musicians, poets, and sometimes dancers. This is the oldest cultural expression known to us, and at least until the fifth century BC it was marked by the unity of poetry, melody and dancing. (s. 29) och (Babich, 2005) fördjupar begreppet ytterligare:

Läs hela inlägget

Brewhouse Inkubator – ett växthus för idéer. Sök nu!

Tomas Olsson är affärsrådgivare för Brewhouse Inkubator som arbetar med att stötta nystartsentreprenörer. I arbetet ingår allt ifrån att planera verksamheten på helårsbasis till att coacha entreprenörer inom den konstnärliga och kreativa sektorn, bolla idéer och stötta affärsutvecklingsmöjligheter. Ansökningsperioden till vårens processer är öppen till 29 november.

Läs hela inlägget

Empati som framgångsfaktor på Brewhouse Inkubator

Nina Aksell är en aussie som är utbildad på scenskola i London innan kärleken tog henne till Göteborg. Hon lär ut kreativitet som framgångsfaktor under parollen “Empathy is the new black”.

Creative Juices på Brewhouse i Göteborg

Läs hela inlägget

Projektledare & affärsrådgivare Tomas Olsson presenterar Brewhouse Inkubator

Tomas Olsson är projektledare och affärsrådgivare för Brewhouse Inkubator och arbetar med att stötta nystartsentreprenörer. I arbetet ingår allt ifrån att planera verksamheten på helårsbasis till att möta entreprenörer inom den konstnärliga och kreativa sektorn och bolla idéer och affärsutvecklingsmöjligheter. Ansökningsperioden till höstens processer är öppen till 24 maj.

Tomas Olsson på Brewhouse Inkubator i Göteborg

Läs hela inlägget

Projektledaren Marie Alser berättar om Brewhouse Inkubator

Marie Alsér är projektledare för Brewhouse Inkubator som arbetar med att stötta nystartsentreprenörer. I hennes arbete ingår allt ifrån att planera verksamheten på helårsbasis till att möta entreprenörer inom den konstnärliga och kreativa sektorn och bolla idéer och affärsutvecklingsmöjligheter.

marie

Läs hela inlägget

Utmaning i London kallade

Sofia Landström började på Brewhouse Inkubator för två år sedan med en idé kring dokumentation av konst. Hennes drivkraft och självförtroende har nu tagit henne till London, här är en snabb rapport från hennes nya verklighet.

Läs hela inlägget

Inkubatorföretaget Njuut i Göteborgs-Posten

Gårdagens GP innehöll åtminstone en njutbar artikel för oss som jobbar på Brewhouse. Andreas Sjöstrand och Christoffer Lindgren berättar på en helsida om sitt företag som jobbar med chokladprenumerationer.

Njuut på Brewhouse i Götebrg

Läs hela inlägget

Webbyrå mkmedia
Till toppen