Meny

Tack till Julia Mjörnstedt och Emanuel Karlsten för Brewhouse Talks


Måndagens föreläsning om folkrörelsen Ung Cancer var välbesökt och väldigt uppskattad. Vi på Brewhouse säger tack Julia och Emanuel för ert engagemang och kunskap!

Publiken som fikade, åt varm höstsoppa och umgicks över åldersgränserna fick bland annat tänka kring termer som ”att vara relevanta” och att ”personliggöra sig på mingelpartyt” när det pratades sociala medier.

Emanuel liknade det sociala spelet online med det offline (AFK) och menade att om man kan koderna och ”reglerna” AFK så gäller samma sak på nätet. Man går som besökare inte in på en sammankomst (som en Brewhouse Talks-föreläsning) och skriker ut sitt eget budskap utan man minglar, lyssnar och berättar för de som är intresserade. Detta har många företag och organisationer ännu inte förstått.

Julia berättade sedan om hennes egen och Ung Cancers korta resa och underströk att de bara instinktivt gjorde saker online när de byggde upp organisationen och har sedan dess insett att de gjorde många rätt utan att känna till teorierna bakom. Deras engagemang och starka känslor har dock alltid lyst igenom. Nu står de som växande organisation med ett flertal anställda inför nya utmaningar.

Idén till Ung Cancer kom ur ett behov av att få stöd när man är i en svår situation. Ilskan och besvikelsen från fyrkantiga och okänsliga möten med myndigheter vände de till en kraft att hjälpa och stötta sig själva och sina nya kompisar. Ofta på distans och via sociala medier. De försöker hela tiden ”kramas digitalt”. På Facebook har de tagit emot nästan 80.000 varma kramar. Och fler lär det bli. För Ung Cancer behövs.

Vi på Brewhouse ville visa på det goda exemplet och det går att ta en idé, en inspiration, och på kort tid skapa gemenskap.

Tack Julia och Emanuel!

Webbyrå mkmedia
Till toppen