Meny

Klassiska möbeltillverkaren Swedese i juryn för The Brewhouse Award


Swedese i juryn för The Brewhouse Award 2016

Marika Andersson njuter av alla kreativa möten hennes jobb innebär. Och precis som vi på Brewhouse brinner hon för förändring som skapar förutsättningar för företag och människor att växa och utvecklas. Hos oss blir Marikas roll att via sin plats i juryn få tävlande i The Brewhouse Award att komma vidare med sin idé.

Marika Andersson från Skövde har gjort många olika saker i sin karriär. Hon har jobbat i restaurangbranschen, på PGA-touren i USA för att till slut landa i inredningsbranschen. Hon har varit projektledare för mässor och event, arbetat med marknadskommunikation och exportförsäljning och sedan ett år tillbaka är hon säljansvarig för västra Sverige på Swedese Möbler, ett klassiskt svenskt möbelföretag startat 1945.

– I mitt arbete möter jag arkitekter och företag för att prata om hur vi tillsammans kan påverka morgondagens mötesplatser och hur inredning kan bidra till stimulerande miljöer, något jag verkligen brinner för! Jag är också väldigt öppen för olika ämnen, ser gärna idéer som på något sätt utvecklar områden som utbildning och ungdomsverksamhet, främjar mångfald, och som skapar integration mellan både olika kulturer och åldrar.

Swedese i juryn för The Brewhouse Award

Kan du ge några tips till potentiella kulturentreprenörer?
– Våga drömma stort, ta hjälp av en mentor och testa idén på flera olika håll. Var ihärdig men också självkritisk, är min idé tillräckligt bra eller behöver jag utveckla den ytterligare?

Hur ser du på kulturens roll i affärsvärlden?
– Jag tror att tvärsektoriella samarbeten mellan kreatörer och organisationer/företag kan skapa helt nya förutsättningar för utveckling och tillväxt. Om kreatörer/konstnärer kan möta traditionella ingenjörer och diskutera hur man tillsammans kan utmana traditionella arbets- och tankesätt kan det generera stora framgångar.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Vill du se möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition, gå in på swedese.se.

Webbyrå mkmedia
Till toppen