Meny

Stylist från Monki i juryn för The Brewhouse Award


Stylist från Monki i juryn för The Brewhouse Award

Amanda Persson utbildade sig på konst-, mode- och designskolan Istituto Marangoni i London. När tävlingsbidrag och tävlande ställs inför juryn för The Brewhouse Award kommer Amanda att vara en frisk fläkt med ett osvikligt öga för stil, detaljer och utvecklingspotential.

Världens första Monkibutik öppnade på Södra Larmgatan i Göteborg 2006 av entreprenörerna bakom Weekday och idag ägs butikskedjan av H&M och har över 100 butiker i 13 länder. Amanda har tidigare lanserat sminkföretaget Eyeko i Sverige men inte jobbat på Monki så länge, men hon var väldigt bestämd när hon väl såg annonsen.

– Jag visste att jag ville jobba inom styling och att det var på just Monki lockade ännu mer då jag tycker det är viktigt vad Monki står och arbetar hårt för. Bland annat att uppmuntra tjejer att våga vara sig själva, individualitet och inte vara rädda för att tycka till.

Varför ville du engagera dig i The Brewhouse Award?
–Jag tycker The Brewhouse Award har ett viktigt syfte med att stärka det kulturella och kreativa entreprenörskapet och något jag vill ta del utav genom att uppmuntra nytänkande idéer som kan gynna vårt lokala men även globala samhällen.

Stylist från Monki i juryn för The Brewhouse Award

Vad är viktigaste egenskaperna för att lyckas med ett projekt och vad hoppas du möta i tävlingen?
–Att inte vara rädd för att bli ifrågasatt, inte vara rädd för motgångar och framförallt inte ge upp. Jag ser fram emot att ta del av innovativa spännande idéer självklart, men framförallt  lösningar till de stora sociala och samhällsproblemen vi står inför idag, både lokalt och inom den globala marknaden inom flyktingfrågan. Jag ser även fram emot att se många unga kreativa och nytänkande sökande. Ur ett ekonomiskt perspektiv så står modeindustrin redan för en stor del av tillväxten. Jag skulle vilja säga att framtiden för våra branscher ser lovande ut med mångkultur och enade olikheter i fokus.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Gå till monki.com för erbjudanden och allt Monkirelaterat.

Webbyrå mkmedia
Till toppen