Meny

Spotify i juryn för The Brewhouse Award


Sung-Kyu Choi i juryn för The Brewhouse Award 2016

 

Sung-Kyu Choi är Global Head of Content Operations på Spotify och en av arkitekterna bakom streamingjättens tillväxt sedan starten. Nu tar han även plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna. 

Via kontakter hamnade musikern och upphovsrättsjuristen Sung-Kyu Choi på Spotify strax före lanseringen 2008. Han har sedan dess följt med på utvecklingen från start-up till internationellt högprofilerat företag, och sedan några år tillbaka ansvarar han för ett globalt team som säkerställer att musiken levereras till miljoner musikfans runt om i världen. Sung-Kyu tar nu plats i The Brewhouse Awards jury eftersom han anser att samhället och framtiden är beroende av att människor ges stöd att realisera sina idéer.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör?
– Övertygelse, tro, driv, envishet, tur, nätverk och tajming. Finns många för oss okända företag som gått i graven just för att de varit för tidiga med sina idéer. Likaså finns många företag som gått i graven för att de var för sena med att anamma nya idéer – som Kodak, Facit och Nokia.

Citat Sung-Kyu Choi, The Brewhouse Award 2016

Vad krävs för att lyckas?
– Jag tar en metafor: att en fotbollsspelare lyckas göra många mål beror på en mix av skills, erfarenhet och tur. Först måste spelaren ha skills för att platsa i laget. Med tiden utvecklas erfarenhet att förstå var man ska stå placerad för att göra mål. För att vara på rätt plats i rätt tid krävs tur men också bra nätverk.

Vad hoppas du mötas av för idéer i The Brewhouse Award?
– Rent naturligt så blir nog alla imponerade av idéer och projekt som inte har existerat i ens tankevärld tidigare. Något som är simpelt och genialt som får andra att tänka ”varför har inte detta gjorts tidigare?”. Därför känns det viktigt och roligt att kunna bidra och engagera mig i The Brewhouse Award. Många av Sveriges så kallade enhörningar är ju verksamma inom kulturområdet – som Mojang, King och Spotify.

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen