Meny

Spelbolags-VD i juryn för The Brewhouse Award


Spelbolags-VD i juryn för The Brewhouse Award 2016

Klas Moreau är en nyfiken ingenjör som ser framtiden som en spännande plats. Redan nu tar han plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

 Klas Moreau jobbade i 17 år på Ericsson med produktutveckling som erbjöd stora utmaningar i en internationell och dynamisk arbetsmiljö. Därefter tog han ett stort steg över till spelindustrin och är sedan två år VD för ett av Göteborgs största spelutvecklingsbolag, MindArk. De fokuserar på att bygga en virtuell verklighet på sin plattform Entropia Universe där privatpersoner och företag kan bygga upp och investera i egna världar och skapa en avatar att utforska dessa världar med.

– Spelindustrin är ung, spännande och utmanande. Dataspel har alltid fascinerat mig och är en underhållningsform som intresserar mig. Få industrier utmanar dagens teknik så som de spel som utvecklas idag. Jag är väldigt nyfiken på vilka nya fantastiska idéer som väntar på att förverkligas, framtiden är en spännande plats.

Varför vill du engagera dig i The Brewhouse Award?
– Jag känner starkt för unga människor som vill få gehör för sina unika och spännande idéer. En tävling som denna ger ett väldigt bra avstamp för att landa sitt projekt och bädda för nya spännande idéer, produkter och lösningar i framtiden. Jag kommer att titta efter sånt som blandar modern teknik med att lösa mänskliga, vardagliga problem och behov.

Citat Klas Moreau, The Brewhouse Award 2016

Vad kan du bidra med som jurymedlem?
– Jag har en bred erfarenhet från produktutveckling och företagsledande, och ett otroligt stort intresse för nya idéer och lösningar. En positiv nyfikenhet blandad med en balanserad kritisk inställning. En inställning som jag tror kan hjälpa till att vaska fram de bästa kandidaterna.

Vad behövs för att lyckas som kulturentreprenör?
– Optimism, energi, energi, energi, driv och en rimlig mängd självkritik.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.
Kolla in mer hur MindArk jobbar med virtual reality på mindark.com.

Webbyrå mkmedia
Till toppen