Meny

Sverigechef för Reach for Change i juryn för The Brewhouse Award


Natalie Engdahl i juryn för The Brewhouse Award 2016

 

Natalie Engdahl har utbildning och bakgrund i barns rättigheter och dessutom flera års erfarenhet av att jobba med sociala entreprenörer. The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna, tar med öppna armar emot henne som ny jurymedlem.

Reach for Change är en stor och viktig ideell stiftelse startad av ett antal företag i Stenbecks-sfären. Organisationen arbetar för att förbättra barns liv globalt genom att mobilisera en global rörelse av smarta och modiga individer med en brinnande passion för barns rättigheter. Reach for Changes främsta verktyg är ett stödprogram för sociala entreprenörer. De sociala entreprenörerna får finansiellt stöd och handledning inom områden som verksamhetsutveckling, ledarskap och strategi. Natalie Engdahl är numera Sverigechef men har hunnit med en hel del.

– Jag kom till Reach for Change med en bakgrund i barns rättigheter och utveckling men med ett intresse för privata sektorns roll i att bidra till en bättre situation för barn. Det som lockade var fokuset på innovation och aktion – konkreta lösningar som genomfördes snabbt och stort. Jag har jobbat på plats i Afrika,  bland annat startade jag Reach for Change i DR Kongo, Tchad och Etiopien och jobbade även med att bygga och etablera den regionala strukturen i Afrika.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?
– Jag har utvärderat hundratals, om inte tusentals, sociala innovationer och entreprenörer på olika platser. Jag kan bidra med det sociala perspektivet – hur man kan tänka kring social förändring. Jag kan även bidra med mina marknadskunskaper kring vad som redan händer och olika sätt det görs på.

Natalies engagemang och tro på människan passar bra in i konceptet för The Brewhouse Award. Dessutom heter ju en tävlingskategori ”Sociala innovationer och socialt entreprenörskap”. Det här inspireras hon av:

 

Citat Natalie Engdahl, The Brewhouse Award 2016

 

Varför är just The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?
– Jag uppskattar alltid tillfällen att få möta entreprenörer och höra vilka idéer som finns. Jag ser både synergier med Reach for Change och möjligheter att de tävlande kan vara relevanta för vårt program och samtidigt att det är mycket vi kan lära oss från att vara en del av The Brewhouse Award-arbetet. Kreativitet och kultur har varit stora drivkrafter för samhällsförändring i tusentals år och jag förväntar mig inget mindre i framtiden. Det är både branscher som förenar och kan användas i det lokala, men också gemensamma språk och anknytningspunkter i det globala som bara blir viktigare och mer inspirerande varje dag.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör? 
– Passion, driv och lyhördhet. En stark entreprenör måsta kunna motiveras av målet såväl som motgångarna på vägen. Balansen mellan att vara en stark förespråkare för sin innovation och våga göra annorlunda – samtidigt som man känner av kunder och marknaden och vågar lyssna prestigelöst.

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen