Meny

Nytt spännande pilotprojekt i höst!


En vecka in i juli och det börjar kännas att det är sommar här på kontoret. Almedalsveckan är i full gång och vi får löpande rapporter av medarbetare som är på plats. En känsla börjar att spira, våra konstnärliga och kreativa branscher börjar ta plats i diskussionerna även i det traditionella näringslivet och i politiken.

Nytt spännande pilotprojekt på Brewhouse 2016

På hemmaplan är vi fullt upptagna med planeringen inför starten av vårt pilotprojekt Kultursteget i mitten av augusti. Ett projekt som syftar till att ta tillvara på kreativ talang hos nyanlända svenskar där vi ska skapa vägar till konstnärliga utbildningar, arbete och nätverk. Ett projekt i samarbete med Folkuniversitetet och Göteborgs stad.

Under förmiddagarna kommer deltagarna att läsa SFI på D-nivå på Folkuniversitetet och tre timmar varje eftermiddag är de på Brewhouse där vi bland annat ger verktyg inom interkulturell kommunikation, nätverksskapande, presentationsteknik och mycket annat. Efter 18 veckor får varje deltagare en egen handlingsplan för framtiden och likt vår förinkubatorprocess avslutas utbildningen med en så kallad pop-up marknad där deltagarna får gestalta vad de arbetat med.

En viktig del i Brewhouse metodik bygger på att alla deltagare kommer att vara med och utforma utbildningen och utveckla en metod för framtida kulturstegsutbildningar. Vi har satt samman ett ramverk av olika kunskapsblock med konsulter från vår inkubator med olika spetskompetens och tillsammans formar vi utbildningen. På liknande sätt har vi bland annat byggt upp vår förinkubatorprocess där vi kontinuerligt utvärderar, förändrar och förädlar.

Kultursteget på Brewhouse 2016

Med stor ödmjukhet närmar vi oss detta unika uppdrag, äntligen får vi möjlighet att göra skillnad på ett helt nytt sätt genom vår kunskap som vi byggt upp inom framför allt vår inkubatorverksamhet. Tillsammans med Folkuniversitetet och Göteborgs stad, en helt ny samarbetstrio med olika kompetenser som kompletterar varandra, tar vi ett gemensamt ansvar för ett inkluderande samhälle där vi tar tillvara på ny talang, livsviktig för hela vår samhällsutveckling.

Välkomna tillbaka till Brewhouse i augusti där vi startar säsongen under Kulturkalaset och två intensiva dagar, 19–20 augusti, i Bältesspännarparken.  Där får alla en glimt av Brewhouse bubblande verksamhet!

Skön sommar önskar Brewhouse!

//Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse

Ansökan är öppen till Kultursteget och vi söker deltagare inom de konstnärliga och kreativa branscherna – arkitektur, dataspel, design och formgivning, film, foto, konst, kulturarv, litteratur, media och marknadskommunikation, mode, musik, måltid, scenkonst, slöjd och konsthantverk samt upplevelsebaserat lärande – som även är berättigade att läsa SFI på D-nivå. Intresseanmälan skickas till info@brewhouse.se med Kultursteget i ämnesraden, glöm inte att ange fullständiga kontaktuppgifter. För mer information, läs här eller ladda ner informationsmaterialet Kultursteget på Brewhouse 2016.

 

Webbyrå mkmedia
Till toppen