Meny

Peter Iwers i juryn till Wacken Metal Battle på Brewhouse


Lördagen den 21 mars blir det stor hårdrockskväll på Brewhouse. Fyra band tävlar om plats i Sverigefinalen av Wacken Metal Battle med chans att få åka till Tyskland för ett massivt gig. Peter Iwers från In Flames är en i Brewhouse jury som själv spelat många gånger på Wacken.

Peter Iwers från In Flames i Brewhouse jury

– Wacken är Europas största metalfestival där de 75.000 biljetterna såldes slut på mindre än tolv timmar. Man kan se band inom alla metalgenrer och festivalen är en viktig mötesplats för såväl band som fans. Mitt andra gig med In Flames var på Wacken inför ca 20.000 pers så det är en festival som betyder mycket för mig att spela på och jag har gjort det flera gånger.

Janne ”Lunkan” Lundqvist, national promoter för Wacken Metal Battle Sweden, är också snabb att förklara hur stor tävlingen är.

– Wacken Metal Battle är alla hårdrockstävlingars moder, och har funnits i Sverige sedan 2010. Det band som vinner i Sverige får spela på världsfinalen av Wacken Metal Battle i slutet av juli, som sker på två av Wacken Open Airs största scener, W.E.T. Stage och Headbangers Stage. På Wacken Open Air möts band från totalt 30 länder, och de fem främsta banden får priser i form av pengar, musikinstrument och backdrops.

Biljetter till tävlingen på Brewhouse köper man på brewhouse.se. In Flames befinner sig just nu i Kanada på turné, och Peter Iwers tar sig nästan direkt från Landvetter till Brewhouse för att kolla in framtidens metalband den 21 mars.

Hur tänker du kring ditt juryuppdrag, Peter?

– Jag har fått äran att bli en av jurymedlemmarna i Wacken Metal Battle och ser väldigt mycket fram emot det. Det ska bli spännande att se hur de svenska banden som tävlar låter. Ny musik som håller metalgenren levande är väldigt spännande och utvecklande för mig som musiker att höra. Jag kommer rösta på band som påverkar på ett positivt sätt.

Hur definierar du en ”bra konsert”?

– Att jag får ”feeling”. Har bandet en skön känsla och njuter av det de gör så spelar det ingen roll om de spelar fel eller sjunger falskt ibland. Det ska vara en go stämning och det föredrar jag vilken dag som helst framför ett band som står stilla och spelar 100% ”rätt” hela tiden. Tipset är att slappna av och ha kul. Min egen bästa konsertupplevelse är Iron Maiden 1988 för att de påverkade mig så otroligt med en cool scenshow och ett bra framträdande.

Hur ser din relation till hårdrock och metal ut?

– Ända sedan jag som barn såg Kiss och Twisted Sister på tv-programmet ”Bagen” har jag älskat hårdrock. Dessa band tog mig vidare till Def Leppard och Iron Maiden och en massa andra band. Det sägs att hårdrockare är väldigt dedikerade till genren och det stämmer på mig med. Hårdrocken är större än någonsin så jag tror den alltid kommer finnas. På sitt sätt.

Vad gör du utöver att spela bas i In Flames?

– Ett år när vi tog en paus med bandet så bestämde jag och vår ena gitarrist Björn oss för att öppna en restaurang i Göteborg. Vi ville ha ett skönt ställe med bra musik och bra mat att hänga på och tyckte att det saknades i stan. Ett ställe med lagom volym på musiken och där alla kunde känna sig hemma. Nu fyra år senare är det exakt så det är. Hos oss på 2112 kan man vänta sig folk i kostym bredvid folk i jeansjacka lyssnandes på Van Halen samtidigt som de käkar burgare – det är underbart att se!

Denna Wacken-kväll på Brewhouse lovar hårt och levererar stort. Sverigetävlingen lockade totalt 162 bidrag och dessa fyra band spelar 20 minuter var på Brewhouse:

Circle Of Conspiracy från Vänersborg spelar melodic metal med influenser från metalband då och nu. Debutalbumet ”Entity” har mottagits fantastiskt bra och med sång från Frida Larsson och Emil Kyrk skapas en unik upplevelse.

Despite från Göteborg är tillbaka starkare än nånsin! Bandet siktar mot att med sin progressiva/melodiska dödsmetal karva sig en rättmätig plats i metalhistorien.

Ravaged från Trollhättan levererar en stor scenshow byggd på power heavy rock’n’roll där ingen ska lämnas oberörd av deras audiovisuella attack.

Start A Fire är ett metalcoreband från Göteborg som tidigare spelat på Metaltown och som förra året släppte debutalbumet ”Wavecrusher” som fick 7/10 av recensent i Close Up.

Medan juryn överlägger och väljer ut ett vinnande band tar Saffire från Göteborg över scenen med sin blandning av rock och metal.

Saffire headline Wacken Metal Battle på Brewhouse

Saffire av Pontus Fagerstedt

Om eventet:

Åldersgräns 18 år

Fullständiga rättigheter

Biljetter köps på www.brewhouse.se

Fler länkar till Peter Iwers, In Flames och  2112:

facebook.com/PeterIwersOfficial

instagram.com/peteriwers

In Flames

facebook.com/inflamesofficial

instagram.com/inflames_official

Restaurang 2112

facebook.com/Restaurant2112

instagram.com/Restaurant2112

Webbyrå mkmedia
Till toppen