Meny

Orca Mediautbildning ger kurser på Brewhouse


Som officiella utbildare åt branschgiganter som Apple, Avid, Adobe och Steinberg är Orca Mediautbildning Sveriges ledande utbildningsföretag inom digital bild- och ljudproduktion. I sin datasal på våning 2 i Brewhouse ger de uppdragsutbildningar men skräddarsyr även workshops.

Företaget grundades i Umeå där ett outnyttjat datortek blev platsen för de första kurserna. Verksamheten och grundaren flyttade sedan till Stockholm och sedan dess har verksamheten breddats från de ursprungliga musikkurserna till att omfatta olika sorters medieproduktion. Gunnar Sandborg som är huvudlärare i Göteborg berättar mer än gärna om Orca 2015.

– Vi finns i Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå. Just nu ger vi här i Göteborg en treveckorskurs i Adobe-paketet för kulturarbetare beställd av Arbetsförmedlingen Kultur. De har haft en vecka Photoshop och en vecka Illustrator och nu avslutar de med Indesign.

Utöver detta ger de kurser som heter Ljud till media där de jobbar med programmen Logic och Pro Tools och kursen Videoproduktion där de sätter tänderna i Final Cut och Avid Media Composer.

Kursdeltagarna är ofta kulturarbetare som kan sakna en specifik kompetens eller som vill bredda sig för att bli mer anställningsbara. Men de möter allt ifrån nybörjare till proffs, från privatpersoner till förskollärare till professionella ljud-, bild- och filmarbetare.

– Ja, men oftast så talar vi samma språk som våra deltagare, så att säga. Vi kan jobba med tidningsjournalister som behöver kunna ljussätta, filma och redigera rörliga bilder eftersom deras arbetsroll förändrats, men vi gör också en ettårig folkhögskoleutbildning och vi konsulterar även vid uppbyggnad av till exempel utbildningsmiljöer.

För mer information besök www.orca.se.

Webbyrå mkmedia
Till toppen