Meny

My Missions senaste jurymedlem: Ulla-Lisa Thorden


Säljcoachen, föreläsaren och EU-ambassadören för kvinnors företagande Ulla-Lisa Thordén som bland annat driver Republic Consulting är My Missions senaste jurytillskott.

För Ulla-Lisa Thordén som gjort så mycket olika saker i sitt liv återstår personliga utmaningen fallskärmshoppning. Men viktigare än så är att jobba aktivt för att alla människor fritt ska få växa och utvecklas. Ulla-Lisas hjärteprojekt heter Hungerprojektet som är ”världens bästa affärsidé”, att avskaffa hunger i världen.
Detta exceptionella driv var också grunden till att hon tog steget och jobbade direkt med egna kunder som hon kunde ”göra nöjda”. Dessutom anlitas hon som talare och skriver böcker samt är mentor och coach på ett antal universitet och inkubatorer. Däribland My Mission!

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Jag har lång erfarenhet av att starta och driva egna företag, jobbat med entreprenörer länge, är gift med en. Ständigt på jakt efter goda idéer, samt en fena på att avgöra om det hela är säljbart och att jag tror på personen bakom idén.

Vilken typ av ledare/entreprenör är du?

– Otålig (tyvärr)! Orädd, drivande och entusiasmerande.

Höjdpunkter i din egen karriär?

– Många faktiskt – när mina adepter lyckas med  sitt företagande är roligast! Att ha startat ett av de första webbföretagen i branschen redan 1994. Även kul när min bok Sälj dig själv blev årets säljbok 2005, när boken Luspank blev nominerad till årets marknadsföringsbok 2010, när jag får höra att jag är den bästa säljtränaren av mina kunder och när jag blev utsedd till en av tolv EU-ambassadörer för kvinnors företagande av Tillväxtverket.

Vad kännetecknar en bra affärsidé?

– Att den är snabbt begriplig, överraskande och säljbar.

Viktigaste egenskapen för en blivande kreatör och företagare?

– Drivande!! Samt uthållig, flexibel och en entusiasmerande säljare.

Tips till någon som har en idé att realisera!

– Testa på andra, hitta din första kund och utveckla tillsammans med den, lär dig räkna och håll i stålarna (nåja, snål mot dig själv men våga satsa när du bör) samt våga söka din dröm…

Webbyrå mkmedia
Till toppen