Meny

My Missions senaste jurymedlem: Oskar Eklund


In i juryn till My Mission välkomnar vi Oskar Eklund, grundare och vd för spelutvecklingsbolaget Hello There. Han njuter av att skapa nya arbetstillfällen och nya affärer.

Oskar Eklund var med och startade Hello There för fyra år sedan, innan dess har han hunnit med mycket. Bland annat vunnit två SM-guld i taekwondo. Och varit projektledare på IBM, drivit träindustriföretag, varit DJ och startat bolag i Ryssland. Dessutom har Oskar jobbat i ledningen för HiQ och Framfab.
Han brinner för friheten det innebär att starta bolag och har ett par drömprojekt kvar att förverkliga, men nu är det fullt fokus på att hjälpa Hello There:s kunder att marknadsföra och utbilda sig via spellösningar.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Jag har startat flera olika företag i flera olika branscher, har erfarenhet från både stora och små verksamheter. Jag har gjort mycket bra men också många misstag vilket jag har lärt mig massor av.

Varför är My Mission något du vill engagera dig i?

– Jag är alltid intresserad av nya idéer och tycker att det är härligt med människor som brinner för något.

Vilken typ av ledare/entreprenör är du?

– Jag är en inspiratör. Ganska drivande och älskar försäljning.

Vad kännetecknar en bra affärsidé?

– Att den är tydlig, att den kan leva över tid och att man kan förklara den och hur man ska tjäna pengar på den i två meningar. Sen får den gärna kittla lite, till exempel ett helt nytt behov, eller en ny bana som ingen tänkt i tidigare.

Vad är viktigaste egenskapen för en blivande kreatör och företagare?

– Att man är självmotiverande. Det är tufft! Ibland är det riktigt motigt och då är det ingen annan än du själv som kan ge dig bränsle.

Tips till någon som har en idé att realisera!

– Testa din affärsidé. Sälj den och kolla reaktionen. Ställ dig kritiska frågor. Finns det en marknad? Kommer det här verkligen att sälja? Gör en rimlighetskalkyl. Omge dig med duktiga människor som är villiga att ta ansvar! Ge dem ansvar. Sitt inte med allt själv! Fokusera på det du är bäst på och se till att ha roligt under tiden!

Webbyrå mkmedia
Till toppen