Meny

My Missions nyaste jurymedlem: Lennart Olausson


När nu Lennart Olausson, som är en av Göteborgs mest inflytelserika företagsledare och styrelseproffs, ansluter tycker vi på Brewhouse att My Missions jury är perfekt.

Lennart Olausson har har under många år varit en av vår regions mest aktiva utvecklare. Han var med och grundade kommunala bolaget Business Region Göteborg som han också varit VD för men han har också hunnit vara VD för Mattsonföretagen i Uddevalla och produktionsdirektör för SKF Norden.
Han var en gång i tiden med och drog upp riktlinjerna för Brewhouse och även My Mission och han tror på båda som förändrande krafter i utvecklingen av starka nya företag och företagare och vill därför fortsätta att engagera sig.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Som jurymedlem kan jag bidra med erfarenheter från tidigare år. Jag har som entreprenör och ledare startat och medverkat i olika typer av bolag. Nu sitter jag i styrelser för ett tiotal bolag som är starkt entreprenörsdrivna.

Vad kännetecknar en bra affärsidé?

– En bra affärsidé kännetecknas av att vara unik och sticka ut.

Vad är viktigaste egenskapen för en blivande kreatör och företagare?

– En blivande kreatörs och företagares starkaste egenskaper är kreativitet och oräddhet, ska vara full av energi och inte ge upp.

Tips till någon som har en idé att realisera!

– Vänd dig till någon av de organisationer som kan förmedla lämpliga mentorer.

Webbyrå mkmedia
Till toppen