Meny

My Missions nyaste jurymedlem: Christina Nilroth


Christina Nilroth driver egna bolaget Blåbär Design där hon fungerar som försäljnings- och marknadsföringskonsult.

Inte många kan skriva Honorärkonsul på visitkortet, men det kan Christina. Island har förärat henne denna titel. Men Christina Nilroth är även projektledare på ADA samtidigt som hon driver egen firma.
Bakom sig har hon jobb på reklambyrå och titlar som produktchef, affärsutvecklingschef och marknadschef på diverse företag. I framtiden vill hon se andra växa och utvecklas. Hon vill se idéer bli till verklighet. Och då har hon ju hamnat helt rätt i My Missions jury.

Varför är My Mission något du vill engagera dig i?

– Jag tycker att det är mycket viktigt att det finns en plats där kreatörer kan få sina affärsidéer testade och utvärderade.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Jag har lång erfarenhet av marknadsföring av varor och tjänster, av att driva eget företag och av försäljning både i Sverige och utomlands. Jag har ett gott öga för att se om en idé är bra eller dålig.

Vilken typ av ledare och entreprenör är du?

– Som ledare är jag en person som vill att andra personer skall växa och utvecklas i sina roller. Jag vill vara en vägledare men inte den som bestämmer hela tiden. Det är viktigt att man som ledare låter personer växa och även få göra misstag.

– Som entreprenör är jag en fighter och ser hellre möjligheter än svårigheter. Jag lyssnar inte på andras negativa kommentarer utan har ett eget mål.

Vad kännetecknar en bra affärsidé?

– Att man undrar varför man inte har kommit på idén själv. Att man snabbt förstår idén, att man blir nyfiken och vill ha mer information, att man ser att det finns en möjlighet att realisera den.

Vad är viktigaste egenskapen för en blivande kreatör och företagare?

– Att ha både kreativ och social förmåga, vara drivande och resultatinriktad, ha kunskaper om företagande, aldrig ge upp och inse vikten av marknadsföring.

Tips till någon som har en idé att realisera!

– Om du har en bra idé bör du först tala med en patentbyrå för att få råd om du kan och ska söka patent eller mönsterskydd. Du bör undvika att visa eller tala om din idé innan du har kollat med patentbyrån. Om du vill gå vidare bör du också testa den på andra. Men det viktigaste är ändå att du själv tror på din idé och inte lyssnar på alla andra. Våga gå din egen väg. Titta på konkurrenterna och gör tvärtom. Alldeles för många idag gör som alla andra. Det skapar inga nya idéer och möjligheter.

Webbyrå mkmedia
Till toppen