Meny

My Missions nyaste jurymedlem: Linda Tedsdotter


Linda Tedsdotter undervisar på Dômens konstskola och är en konstnär som gärna arbetar i verkligheten ute i det offentliga rummet.

Linda Tedsdotter har sökt sig långt från hembygdens Arjeplog. Hon har utbildat sig på såväl Konsthögskolan Valand som San Fransisco Art Institute. Utställningar har hon haft på flertalet platser i Europa och även i Asien men hennes verk formas ofta väldigt nära människors vardag. Hon har observerat och dokumenterat arbetslaget på en ICA-butik och hon har ”tagit bort” ljudet från vissa trappsteg på ett museum i Zagreb. Hennes öga och öra för detaljer och sammanhang gör My Mission till en mycket vassare process.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Nästan 20 års erfarenhet  inom bildkonstområdet och på grund av att jag också undervisat under tiden har jag enormt många möten med unga konstnärer bakom mig. Jag älskar att ge mig in i andras världar och se och känna energin i kreativiteten.

Varför är My Mission något du vill engagera dig i?

– Jag tror på att säga JA så ofta som möjligt och att engagemang alltid öppnar nya dörrar.

Vilken typ av kreatör är du?

– Hårt arbete lönar sig och hjälper vi varandra blir vi starkare och får bättre resultat.

Vad kännetecknar en bra affärsidé?

– Att den håller – att man efter tio år fortfarande står för den, tycker det är roligt, värt allt arbete med och framför allt  att man har gott samvete.

Vad är viktigaste egenskapen för en blivande kreatör och företagare?

– Tro på det man gör.

Tips till någon som har en idé att realisera!

– Gör ordentlig research och dra dig inte för att be om hjälp av människor du litar på.

Webbyrå mkmedia
Till toppen