Meny

My Missions juryordförande: Kalle Gustafsson Jerneholm


Kalle har varit med och styrt My Mission-skeppet i hamn där ett antal vinnare kommer att presenteras i morgon kväll på Brewhouse stora scen. Han är på ett naturligt sätt en kulturentreprenör som är van att skapa upplevelser och värden för både producenter och konsumenter.

Kalle driver Svenska Grammofonstudion i Göteborg, en analogälskares himmelrike där många svenska och internationella artister spelat in musik. Han arbetar som musik- och filmproducent i olika sammanhang, bland annat på festivaler och i samarbete med radio. Han har i många år spelat bas med nyligen insomnade rockbandet The Soundtrack of Our Lives.

Utöver sitt stora nätverk i kulturkretsar har Kalle fortfarande en stark drivkraft att hela tiden gå vidare mot nya utmaningar, mot sånt som lockar honom på något sätt. ”Har försökt jobba med det jag tycker är kul och intresserar mig helt enkelt”.

Som för många andra kulturarbetare flyter jobb och fritid ihop för Kalle, på gott och ont. Men det går att kombinera familj, jobb och engagemang i miljöfrågor om man verkligen försöker. Han är en eftertänksam person utan stora gester men med stort hjärta som vi är väldigt glada att My Mission får dra nytta av. Och självklart äter han vegetariskt på galakvällen i morgon tisdagen den 28 maj!

Varför är My Mission något du vill engagera dig i?

– Det är intressant att ta del av andra personers idéer och visioner. För dom deltagande tror jag det är bra att formulera, sammanfatta och sätta ord på sina tankar kring en affärsidé. Jag känner mig privilegierad som får vara med och bedöma alla bidragen.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Viss erfarenhet har man ju att bidra med då jag själv haft AB sen jag var 17 år och jobbat inom kultursektorn hela mitt liv. För mig har inte ekonomin varit i fokus och jag är nog inte den bästa på att göra marknadsundersökning… Men jag gillar att höra på andras idéer. 

Vilken typ av ledare/entreprenör är du?

– Jag är inte så mycket en ledare, jag tror mer på en platt typ av organisation som vi har i Svenska Grammofonstudion. Som entreprenör har jag bara utgått från vad jag själv har tyckt vara kul att göra och startat projekt med det som utgångspunkt. 

Vad kännetecknar en bra affärsidé?

– En riktigt bra affärsidé ska vara egen, nyskapande och kunna nå många människor. Det ultimata är givetvis också om den är samhällsnyttig eller bidrar till en bättre miljö.

Vad är viktigaste egenskapen för en blivande kreatör och företagare?

– Viljan, idéerna och smaken.

Tips till någon som har en idé att realisera!

– Bara börja, ingen annan gör det för dig.

Webbyrå mkmedia
Till toppen