Meny

Musiker och skivbolags-VD i juryn för The Brewhouse Award


Musiker och skivbolags-VD i juryn för The Brewhouse Award

Att det skulle bli musikrelaterat arbete har alltid varit givet för Petter Seander. Han har en ”hyfsat brokig karriär” bakom sig för att nu äga och driva sitt eget musikbolag. Tack för ditt engagemang säger vi, och välkommen till juryn för The Brewhouse Award!

Petter Seander har provat på många olika grejer för att hitta rätt. Via heltidsjobb som musiker startade han egen firma och tog för fem år sedan steget till att starta musikbolaget Birds Will Sing For You som jobbar med promotionverksamhet, management, föreläsningar och skivutgivning. Bland klienterna finns så skilda artister som Miss Li, Jojje Wadenius, Kristian Anttila och Rickard Söderberg.

– Från början var jag väl ett typexempel på det som folk kallar ”ofrivillig företagare” – alltså intvingad i systemet genom bristen på rena anställningar inom kultursektorn. Efter ett par år utvecklades dock företagandet till ett intresse och nu driver jag två stycken AB:n! Det som lockar är att det blir kort mellan idé och verklighet, att det är högt tempo och att jag får bidra till att se andra lyckas och utvecklas.

Vad drivs du av?
– Att följa och hjälpa bra konst att möta ny publik. Att sätta mål och jobba mot dom. Att skapa en arbetsplats med mycket frihet och att driva idébaserade projekt snarare än mekaniska.

Musiker och skivbolags-VD i juryn för The Brewhouse Award

Vad kan du bidra med som jurymedlem?
– Jag kan bidra med ett småföretagarperspektiv på musikbranschen, ett utsnitt över vad som saknas och önskas ur en independentaktörs synvinkel. Jag är ganska mycket en nytto-person. Jag kommer lyfta fram sådant som jag verkligen tycker saknas och behövs och jag hoppas att se alternativ till den tech-våg som blåser genom musikbranschen just nu. Missförstå mig inte, jag älskar tech-vågen, men jag vill även se idéer där teknik och människa samspelar mer. Mer generellt: idéer som främjar transparens, idéer som utmanar problemet stad/landsbygd ur musikbranschperspektiv och idéer som främjar internationella samarbeten.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Kolla vad Petters företag jobbar med på birdswillsingforyou.com.

Webbyrå mkmedia
Till toppen