Music Innovation


z8Yxhuzrb-KIfhIgveLCZCaZtrw-jpg

Vinnaren av Music Innovation 2019


Nu är vinnaren utsedd – här är Göteborgs nya jubileumslåt

På The Brewhouse Award 31 januari 2020 utsågs Katarina Hemlins ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg” till Göteborgs officiella jubileumslåt i samband med stadens 400-årsfirande 2021.

Från början var det 70 bidrag, sedan sju finalister och under galakvällen blev det klart vilket det vinnande bidraget är: ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”, skriven av Katarina Hemlin.

– ”När jag skrev ”Vill vill leva, vi vill dö i Göteborg” försökte jag fånga känslan av staden och hur den liksom berör alla oss som älskar den. Jag försökte skapa igenkänningsfaktor och få till en låt som både kan låta melankolisk och romantisk och både kan sjungas och skrålas, har Katarina Hemlin tidigare sagt om sin låt.

För att utse vinnaren har både en jury och göteborgarna själva fått rösta på sin favorit. Låten kommer nu att produceras och spelas in i studio i två versioner, varav den ena är tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Vinnarlåten kommer också att framföras för första gången live med Göteborgs Symfoniker på scen i Slottsskogen under nationaldagen 6 juni 2020.

– Det är en riktigt fin låt som Karatina har skrivit om vår stad. En värdig vinnare. Fantastiskt mycket tack till alla som engagerat sig dels att bidra med att rösta och dels att bidra med sin att skriva en hyllningslåt till Göteborg, säger Mia Samuelsson konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.

Låten kommer att användas både som en allsångslåt vid väl valda tillfällen och som ett soundtrack under firandet av Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Förutom att få göra en studiospelning av låten vinner Katarina Hemlin också 20 000 kronor.

Tävlingen är ett samarbete mellan Göteborg & Co och The Brewhouse Award.

Notera att detta är en demo-version av ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”.

Läs mer om Jubileumslåten här

Webbyrå mkmedia
Till toppen