Meny

Jubilerande möbeldesigner i juryn för The Brewhouse Award


Möbeldesigner i juryn för The Brewhouse Award

Mats Jönsson är möbeldesigner som driver företaget MBJ Design som tillverkar betongborden Mystic Concrete Collection. Mats är med i juryn för The Brewhouse Award, hela Sveriges idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna, för andra året i rad.

MBJ Design strävar efter att framställa möbler i minimalistisk anda samt att förena det rena och enkla med intressanta material. Företagets soffbord, matbord och sideboards i betong säljs hittills uteslutande i Skandinavien, men tanken är nu att lansera dessa göteborgsproducerade bord internationellt lagom till 20-årsjubiléet. Mats Jönsson är entusiastisk över sin skapelse.
– Det som lockade mig var att starta eget och introducera nya material på marknaden och samtidigt sätta minimalismen i fokus. Jag är utbildad möbelsnickare och jag ville förvekliga detta i egen regi. Positiviteten ute på marknaden ger mig en kick som driver mig framåt att fortsätta skapa.

Varför ville du engagera dig i The Brewhouse Award?
– Möten med kreativa människor med innovativa handlingar är något jag vill engagera mig i. Deras glöd och entusiasm inför deras projekt är något som jag vill ta del av. Möten mellan människor i detta forum är en ynnest att få engagera sig i. Dels för att själv få njuta av detta och samtidigt dela med mig av mina egna erfarenheter. Jag är kritisk och analytisk och hoppas att detta är en viktig del i de tävlandes mål om att lyckas. Jag vill se genomtänkta idéer och framför allt tänket om hur de ska vidareutveckla sin idé.

Möbeldesigner i juryn för The Brewhouse Award

Vad gör dig nyfiken?
– Nyfikenheten hos mig växer med finurliga tankar och självklart en smart marknadsstrategi. Jag hoppas få se ett flertal tävlande i år som kan tillfredsställa min nyfikenhet, då detta inte är helt lätt!

Vad har du för tips till någon som filar på en idé?
– Det viktigaste är att det finns en uppfinningsrikedom kring handlingen som ska genomföras och kunskapen om att förvekliga detta med rätt strategier och rätt tänk. Tänk framåt och se om idén är genomförbar, annars tänk om och gör rätt. Det är för mig viktiga egenskaper.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen till den 9 oktober.
Läs mer om MBJ DESIGN.

Webbyrå mkmedia
Till toppen