Meny

Prisade sociala företaget Mitt Liv i juryn för The Brewhouse Award    


 

Mohamud Osman från Mitt Liv i juryn till The Brewhouse Award 2016

Mohamud Osman sökte sig till Mitt Liv för att med marknadsmässiga metoder kunna hjälpa människor. Nu tar han plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Mohamud Osman är utbildad i Entreprenörskap, innovation och management med inriktning psykologi på Södertörns högskola. Han har arbetat på Mitt Liv sedan hösten 2013 som mångfaldsstrateg med bland annat föreläsningar och workshops. I dag är Mohamud ansvarig för att etablera Mitt Liv regionalt och internationellt.

Vad lockade dig med Mitt Liv?
– Jag har alltid varit intresserad av företagande och entreprenörskap. I lika stor utsträckning har jag också alltid engagerat mig i olika välgörande ändamål. Via sociala medier hittade jag Mitt Liv och det som lockade mest med Mitt Liv var just kombinationen av att hjälpa människor samt arbeta efter marknadsmässiga metoder för att skapa en långsiktighet och hållbarhet.

Citat Mohamud Osman, The Brewhouse Award 2016

Och varför ville du engagera dig i The Brewhouse Award?
– Jag tror på människan! Jag vet att det finns personer där ute med banbrytande idéer, personer som är modiga och villiga att förändra och ta vara på möjligheter. Jag vill vara en del av den rörelse som synliggör människor som är villiga att göra dessa förändringar för vårt näringsliv och samhälle.

Mohamud vill gärna se många inskickade tävlingsbidrag som löser sociala problem med digitala verktyg. Han tror också att de tävlande behöver tålamod, envishet, förmåga att se lösningar där andra ser problem, helhetstänk och passion för att nå fram.

– Kultur och kreativitet är nödvändiga för utveckling. Jag lever efter Einsteins ord ”du kan inte lösa problem med samma tankesätt som du hade när du skapade problemen”. Det är viktigt att ha en rik kultur som tillåter oliktänkande och personer som sticker ut. All forskning och verklighet pekar på att det är så innovation skapas och innovation och utveckling är saker vi människor i vår värld inte kan leva utan.

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen