Meny

Mist Thorkelsdottir ny prefekt på Högskolan för scen och musik


Mist Þorkelsdóttir, dekan och ledare för musikutbildningarna vid Islands Konstnärliga Akademi, har utsetts till prefekt vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet.

– Jag känner mig hedrad och mycket glad över att få möjligheten att leda Högskolan för scen och musik, säger Mist Þorkelsdóttir.

Mist Þorkelsdóttir har nyligen utsetts till prefekt vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, hon tillträder sin nya anställning i sommar. Vi på Brewhouse tycker det ska bli väldigt inspirerande att även framgent fortsätta samarbeta med Högskolan.

– Högskolan för scen och musik har alltid varit en viktig aktör för Brewhouse verksamhet och det är tack vare före detta högskolerektorn Ingemar Henningsson som vårt samarbete etablerades redan runt 2004. Ingemar förstod tidigt att det var viktigt för studenterna att komma in i nya sammanhang efter studierna, som exempelvis vår inkubatorverksamhet. Det ska bli riktigt spännande att se hur verksamheten inom HSM utvecklas under ledning av Mist Þorkelsdóttir, säger Brewhouse verksamhetschef och konstnärlige ledare Anna Svensdotter Dimle.

Mist Þorkelsdóttir är komponist och jobbar även som lärare i komposition. Hon har en omfattande internationell verksamhet inom t ex Association Européenne des Conservatoires och Association of Nordic Academies.

– Jag känner mig hedrad och mycket glad över att på det här viset bidra till att vårda och stärka vår nordiska kultur i en alltmer globaliserad värld, säger Mist Þorkelsdóttir.

– Det är varje människas rättighet att förstå hur konst och konstnärliga uttryck skapar och återskapar känslor och situationer och ger ny mening åt och förståelse för våra levnadsförhållanden. Högskolan för scen och musik med sina studenter har en nyckelroll i det arbetet.

– Med Mist Þorkelsdóttir får Högskolan för scen och musik en prefekt med ett aktivt, internationellt etablerat konstnärskap. Mist har dessutom byggt upp och lett musikinstitutionen vid Islands Konstnärliga Akademi sedan starten 2001. Jag ser fram emot att arbeta med Mist och gratulerar både henne och HSM till ett utmärkt val av prefekt, säger Ingrid Elam, dekanus vid Konstnärliga fakulteten i en kommentar.

Webbyrå mkmedia
Till toppen