Meny

MiG-frukost med BRG och Port Du Soleil på Brewhouse


Fredagens frukostsammankomst på Brewhouse var en succé. MiG-deltagarna lämnade huset stärkta efter intressanta samtal kring företagande och klustertänk följt av tung housemusik!

En av talarna var Brewhouse verksamhetschef och konstnärlige ledare Anna Svensdotter Dimle som gav historien till det gamla brygghuset i Gårda och alla dess olika kulturella och kreativa verksamheter.

De tidigaste besökarna droppade in på Brewhouse i Gårda redan 06:30 i morse för frukost anordnad av Marknadsföreningen i Göteborg och Business Region Göteborg.

Minglet påbörjades redan under kristallkronan i entrén, innan frukostbuffén inne i arenan lockade med nybryggt kaffe och frallor.

Drygt 100 personer satte sig till bords och väntade på första programpunkten.

Inledde på scen gjorde Business Region Göteborgs vice vd Eva-Lena Albihn. Hon berätta i korthet om BRG:s historia och roll i regionen och vilka satsningar som hon tycker är viktiga.

Just resonemanget kring kluster, samarbeten mellan näringar och de kreativa näringarnas vikt att driva utveckling är något som BRG jobbar med och som alla morgonens talare återkom till.

Detta blev extra tydligt när avslutningen med bEAT-restaurangens Åsa Tidén och Port Du Soleils Jens Odén drog ner applåder. De berättade ingående hur de resonerade innan de i sommar ”skrev klubbhistoria på en parkering i Gårda” med housepartyklubben Port Du Soleil som totalt drog 50.000 personer till huset.

Hur får man folk att vallfärda till ett ”nytt” ställe? Vad krävs för att nå kvalitetsmålen? Hur går vi vidare mot nästa år?

Detta är alla frågor som kräver fokus när man ska etablera verksamheten.

Efter utlottningar av konsertbiljetter, middagspaket och lunchhäften samt otaliga visitkortsbyten mellan deltagarna tackade vi på Brewhouse alla våra gamla och nya vänner för denna gången och önskade välkommen åter!

Webbyrå mkmedia
Till toppen