Meny

Mavve • Sasko gör hitlåtar i Brewhouse Studio


Mavve och Sasko har båda gjort musik i många år men är en färsk som konstellationen Mavve • Sasko. De sitter i Brewhouse Studio på våning 3 och gör popmusik som många nog skulle kalla EDM eller house. Det innebär klubbmusik som ska låta bra i stort format.

– Ja, vi lägger väldigt mycket tid på att få ljuden helt rätt, säger Mavve. Att få kicken i basen precis som vi vill ha tar nästan 80% av vår tid.

Som många moderna klubbproducenter jobbar de uteslutande med samplingar i sina datorer, att spela in livetrummor finns liksom inte på kartan idag. Deras nysläppta låt The Lights la de runt 200 timmar på att finslipa. Den drivande och ack så viktiga bastrumman är egentligen tre stycken i olika lager, utsmyckad med melodier och dynamik samt sång av brittiske vokalisten och låtskrivaren Daniel James, kallad Starling.

mavve-sasko-the-lights

Inom klubbmusiken är som sagt bastrumman viktig för upplevelsen och popmelodierna gör att låten skapar pepp, men trots risken för likriktning har duon insett vikten av att följa sin egen kreativa kompass.

– För flera år sedan var jag i London och lyckades ta mig in till Sonys A&R-chef och spela upp några låtar som jag trodde han skulle älska, berättar Mavve. Han satt där och tyckte att de var okej, men inte mer. Han menade att de redan jobbade med de artister jag lät som och att det inte fanns nån anledning för honom att köpa en kopia när han redan har originalet. Han sa ”skicka mig bara EN låt och se till att den är en hit”. Då lärde jag mig en läxa, det hade tagit mig nästan tio år att inse att man inte ska försöka följa trender eller artister utan fokusera och göra sin egen grej.

Nu när folk på kort tid fått upp öronen för The Lights går arbetet vidare med att bygga varumärket. Duons skivbolag Sony hade möte om dem igår och låten ska nu pushas i svensk radio och även lanseras mer internationellt.

Annars så är de båda rörande överens om att man som ny artist måste kunna leverera BÅDE kvalitativ musik OCH en egen fanbase som man byggt upp själv. Interaktionen på sociala medier och spridandet av positiva artiklar och recensioner är något man som artist måste ta tag i. Skivbolaget hjälper först till på riktigt allvar när de ser att folk börjar gilla låten.

Nästa spår planeras att släppas innan årsskiftet och sedan ligger ett gäng till redo i väntan på release. De längtar också efter klubbspelningar där de kan leverera sina dynamiska och set där de gör om spåren rätt mycket. Håll utkik i Brewhouse blogg för mer info kring framtida gig.

Webbyrå mkmedia
Till toppen