Meny

LajvVerkstaden med i Kulturterminen och Kulturkatalogen


Det går fortsatt bra för våra inkubatorföretagare. I förra veckan berättade vi om sex företag som fått utmärkelser och omnämnanden. Nu berättar LajvVerkstaden om ett genombrott för deras verksamhet.

LajvVerkstaden Väst arbetar bland annat mot företag och skolor med lajv och rollspel som kulturform och pedagogiskt verktyg. Detta innebär att deltagandet står i fokus oavsett om det är en företagsutbildning, utbildningsdag eller en föreläsning.

LajvVerkstaden har nu kommit med i Kulturkatalogen och Kulturterminen, två viktiga skyltfönster för professionella kulturaktörer med aktiviteter som riktar sig till barn och unga. Det innebär att deras verksamhet lättare kan hittas av potentiella kunder såsom bibliotek, föreningar och skolor och att dessa även kan söka ekonomiskt stöd för att anlita företag som LajvVerkstaden. Projektledaren Josefin Westborg ser det också som ett viktigt erkännande för deras interaktiva tjänster.

– Vi på LajvVerkstaden har länge jobbat aktivt för att få lajv erkänt som den kulturform det är, menar Josefin Westborg. Det här är ett bra steg på vägen. Vi hoppas på att genom att finnas med i Kulturkatalogen och Kulturterminen kunna träffa fler barn och ungdomar i hela Västra Götalandsregionen och ge dem en möjlighet att få lajva!

Inom LajvVerkstaden Väst finns speldesigners, projektledare, processledare och pedagoger som har som expertfält att designa och forma interaktion mellan människor så att den blir maximalt konstruktiv, respektfull och effektiv. Utbildningarna hjälper till att göra arbetsplatsen mer effektiv genom att jobba med den mänskliga faktorn i stället för mot den.

Läs mer om LajvVerkstaden.

Webbyrå mkmedia
Till toppen