Meny

Lädernunnan har spelat in ny platta på Brewhouse


Lädernunnan? Om man inte känner till detta klassiska band bör man googla dem och kanske kolla in denna hitlåt  eller denna rökare.

I Brewhouse-studion Belly of the Whale på fjärde våningen har gamla industripunkbandet Lädernunnan spelat in sin nya platta. Bandets nye gitarrist Carlos Sepulveda, och tillika inspelningstekniker som driver studion, är mycket nöjd när han spelar upp lyssningsmixar på några spår.

– Jag har lite många stolar att sitta på, men nu kommer en producent in och då är det nästan skönt att ”bara” vara gitarrist igen.Foto: Carlos och Jonas, Lädernunnan.

Vi lyssnar på stråkar, piano och väldigt Lou Reed-ig sång i en nyversion av For the Love, nästa spår är en stompig och medryckande blueslåt men självklart finns det blytunga manglet de kallar ”Nunnan-väggen” närvarande på plattan också.

Sångaren och sammanhållande länken Jonas Almquist är också på plats, så här 35 år efter att bandet bildades i Göteborg. Han är tacksam för musikens imperfektioner och inser att bandet alltid befunnit sig i ”andra änden i skalan” jämfört med populärmusiken. Och som alltid är han frispråkig.

– Vi gör en ny platta för att detta är relevant! Och för att det finns ett stort tomrum att fylla – vad har vi annars för svensk rockmusik som kan slå internationellt? The Soundtrack of Our Lives tog över efter Nunnan och nu har de lagt av. Många svenska band lever på gamla meriter, men jag är inte orolig för att vår sufflé ska sjunka ihop. Det kommer inte att låta gubbigt! Det är ett jävla brötande, men det är varmt och gött.

Många ”gamla nunnor” har varit inblandade i inspelningen och Jonas menar att Lädernunnan är en dynamisk plattform där man kommer in och sätter sitt avtryck. Plattan planeras att släppas internationellt i november, nu ska det ”bara” paketeras och marknadsföras.

Webbyrå mkmedia
Till toppen