Meny

Kulturnatta på Brewhouse, inspirationskväll för kreatörer


Kom och inspireras – Kulturnatta på Brewhouse erbjuder något för alla!

Drömmer du om att dra igång långsiktig och hållbar kreativ verksamhet? Vill du träffa kreatörer som redan tagit steget?

Kom och upplev Kulturnatta på Brewhouse där inkubatorföretagen bjuder på föreläsningar, samtal om crowdfunding, lajv, fotokonst, musik från DJ:s, mingel, förfriskningar och mycket mer. Låt dig inspireras av kreatörer, musiker och konstnärer som utvecklar sina verksamheter på Brewhouse.

Under kvällen möter du kulturutövare som startat sin verksamhet på Brewhouse inkubator. Träffa folk från din bransch, nätverka och idéutveckla tillsammans med arkitekter, designers, lajvare, musiker och andra kreatörer. Samtliga aktiviteter under Kulturnatta på Brewhouse är kostnadsfria!

PROGRAM för kvällen 18.00-21.30

FÖRELÄSNINGAR/ UPPTRÄDANDEN/LAJV:

18:00 Intro Brewhouse
I måndags firade Brewhouse tioårsjubileum. Kom och hör om verksamheten och om Brewhouse Inkubator som arbetar med att stötta och utveckla företag inom den kulturella och kreativa sektorn. Tillsammans gör vi en kreativ övning och öppnar upp för samverkan och brainstorming.

18:25 Föreläsning om crowdfunding
Mindora berättar om hur man kan finansiera sitt kulturprojekt via crowdfunding.

18:55 Inspirationsföreläsning om fotografi
Jonas Sanderman berättar om sin förkärlek till Saker som ingen vill se, hur han vill att vi människor ska se med andra ögon på slitna, nedgångna ting samt se det vackra i dess färger och linjer. Underhållande berättelser utlovas om specifika fototillfällen och människor han mött.

19:10 Musik med anjaerika
anjaerika är en modern vissångerska som använder sig av allvar i sina sånger och humor däremellan för att nå ut med det hon vill säga.

19:30-21:00 Lajv
”En för alla”. Under Kulturnatta har du en chans att prova på lajvet En för alla med Lajvverkstaden. Det utspelar sig i ett alternativt, odemokratiskt Sverige och handlar om temat mod och medkänsla. Vi kommer köra en uppsättning under kvällen med plats för 8-15 deltagare och du behöver inte ha med dig någonting för att delta.

Anmäl dig på länken för att säkra din plats (använd fullständigt namn):
http://doodle.com/aaese3hibqvpy2q6hkytk29m/admin#table

Annars gäller först till kvarn!

Mer om lajvet:
I den fiktiva världen så blev Sverige aldrig en demokrati under 1800-talet utan kungen behöll sin makt fram till 30-talet då landet genom en statskupp blev en fascistisk diktatur. Idag har en motståndsrörelse utvecklats i samband med Danmark och kallas därför ’Snapphanarna’. Inget är svartvitt, båda sidor har bra och dåliga saker. men vad händer egentligen med den vanliga människan i allt det här? Tar du ställning? Och i så fall hur? Vad är du beredd att offra? Och vad innebär det att vara modig?

21:00 Musik med anjaerika
anjaerika är en modern vissångerska som använder sig av allvar i sina sånger och humor däremellan för att nå ut med det hon vill säga.

WORKSHOPS/KORTFILMER/FRAMTRÄDANDEN:

19:30 Den kreativa arbetsplatsen
A&Extent, InteriorAction och Food in Mind (arkitekt, inredningsdesigner och dietist) pratar kring hur kommunikation, innovation och kreativt tankearbete främjas av väl anpassad inredning och rumsplanering, lunchrummets utformning, och den mat/mellanmål som äts. Hur påverkas du av det du omges av och hur ökar du din aptit på rätt sätt? Detta ur ett hälso- och hållbarhetsperspektiv.

20:00 Korridorsteatern performance
Normkritisk scenkonst som bidrar till samhällsdebatten kring aktuellt ämne.

20:15 Animerade reklamfilmssnuttar
Odjuret Visuals är en kreativ produktionsbyrå som skapar visuell kommunikation med specialiteter inom 3D, motion graphics, grafisk design och illustration. Här visas en kort ihopklippt video med ett urval av deras kommunikationsfilmer.

20:30 Creative Juices workshop
Vi är alla kreativa, eller har åtminstone en kapacitet att vara kreativa. Men, att hitta kreativa lösningar på olika problem kan ibland vara en utmaning. För att få tillgång till vår egna och gruppens kreativitet behöver vi övning, inspiration och kunskap. I denna miniworkshop får alla en möjlighet att få tillgång till deras källa av kreativitet i en avslappnad miljö. Workshopen leds av Nina Aksell som är skådespelare och teaterregissör och har haft hundratals kreativa workshops med både vuxna och barn.

Först till kvarn får delta!

20:50 Konsertframträdande på video
Daniel Stighäll från Serikon uppträder med barock-trombon som streamas.

21:00 Föreläsning om Initiativet Brädspel i skolan (IBIS)
Med allt mer försämrade skolresultat som bakgrund, startades en förstudie för att få fram vilka verktyg som behövdes och efterfrågades i skolan för att förbättra resultaten. Projektet IBIS, Initiativet Brädspel i Skolan, startades för att kunna producera och använda brädspel i skolorna pedagogiskt och få tillbaka kreativitet och initiativ hos eleverna. IBIS arbetssätt går ut på att skapa, utveckla samt spela brädspel och därmed både träna och förbättra de kognitiva förmågorna hos målgruppen elever i skolan, kom och hör mer på en föreläsning om IBIS!

HELA KVÄLLEN:

AKTIVITETSTORG för mingel
Dryck/tilltugg och stationer med illustratörsverk, fotokonst, mode, väskor, ekomat, smycken, chokladfinsmakare m.m.

FÖRETAGSRÅDGIVNING : 18.30-21.00
Brewhouse Inkubator – 5 stycken 20-minuters sessioner
Har du en idé eller ett projekt inom den kulturella & kreativa sektorn som du vill utveckla till en affärsverksamhet? Ta chansen och få en 20 min rådgivning kring din idé av en erfaren affärsutvecklare! Först till kvarn!

Anmäl dig till en av de fem rådgivningstillfällena på doodle-länken (använd fullständigt namn): http://doodle.com/v9hvedgr5qvtdwxg

DJ Markattan
Har varit arrangör och DJ vid uppstarten av Ladyfest och senare A New Order här i Göteborg. Förvänta er indie och retrodoftande pop.

DJ RhythmExplorer
Maikol Petersen aka #RhythmExplorer startade sin DJ karriär som Battle DJ 2003 och tog sig upp till DJ SM 2005. Sedan dess har det varit en resa av olika musikgenrer från tidig 80tals-RnB till dagens Afro-House, som kommer att spelas under denna kväll.

Webbyrå mkmedia
Till toppen