Meny

Kreatören bakom Fresh Fish i juryn för The Brewhouse Award


Ali Davoodi i juryn för The Brewhouse Award 2016

Foto: Joakim Karlsen

I år firar Ali Davoodis modemässa för unga, Fresh Fish, tio år. Nu tar denna mångsysslare och ständigt aktuelle entreprenör plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Ali Davoodi är en av de mest omtalade kreatörerna i konst- och design-Göteborg. Tävlingen och mässan Fresh Fish har vuxit sig stark under årens lopp och samtidigt hann Ali förra sommaren tillsammans med fastighetsbolaget Vasakronan starta ett utomhusprojekt kallat Art Made This där fem kvinnliga konstnärer utsmyckade husfasader. Dessutom har han startat Miksajo, en livsstilsbutik med fokus på herraccessoarer. För honom är det så enkelt att han bytte sida från att konsumera till att skapa.

Vad driver dig i ditt arbete?
– Jag har alltid velat skapa nya saker, det brinner jag verkligen för.

Citat Ali Davoodi, The Brewhouse Award 2016

Varför vill du engagera dig i The Brewhouse Award?
– Jag tycker att det jag har läst och hört om The Brewhouse Award är rätt forum att förknippas med. Bra saker och bra värderingar. Utvecklingen är just nu på väg att förändras till fördel för entreprenören. 3D-printrarna kommer att utmana alla eftersom vi alla kan bli kreatörer.

Vilka egenskaper behövs för att lyckas som entreprenör?
– Att vara seg, att inte ge upp, inte tro att bara tro att bara för att man har ramlat att det är fel. Man måste resa sig. Det kommer att vara svårt. De tre bästa tipsen är: gör det, gör det, gör det!

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen