Meny

Livemålande konstnär tillbaka i juryn för The Brewhouse Award


Livemålande konstnär i juryn för The Brewhouse Award

Linda Vagnelind började sin karriär som konstnär på heltid i ett gammalt soprum. Nu öppnar hon ny ateljé och showroom i Göteborg och tar återigen plats i juryn för The Brewhouse Award!

Om Linda Vagnelind inte är i studion så står hon på en scen och målar live, som hon gjorde på förra årets finalgala för The Brewhouse Award då hon skapade ett stort porträtt på Håkan Hellström. Hon är extremt passionerad i det hon gör och har höga krav, vare sig det gäller en stor målning för en hotell-lobby eller en livemålning inför 500 personer.

– Jag lämnade mitt jobb som modedesigner för att jobba som konstnär. Jag hade ett roligt jobb men har nu världens roligaste jobb! Min karriär som konstnär på heltid började i ett gammalt soprum i stan. Jag bjöd in gallerister och efter sex månader flyttade jag till min studio på 260 kvm i Skansen Kronan i centrala Göteborg. Sedan bokades jag för en singelutställning med 15 stora porträtt på Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.

Livemålande konstnär i juryn för The Brewhouse Award

Vad förväntar du dig av tävlingen?
– Det finns inga rätt och fel. Att tänka nytt och kolla trender för att väcka nya idéer och tänka framåt är viktigt. Ett bra projekt är genomförbart och långsiktigt hållbart. Både tjänstebaserade idéer och produktidéer är spännande att utforska. Stora projekt gör mig extra nyfiken, att sätta sig in det komplexa och förstå helheten och omfattningen. Men jag tycker också att enkla små smarta produkter kan var imponerande om det är en udda och unik idé.

Varför är The Brewhouse Award viktig?
– Jag är så glad att tävlingen finns, det är en perfekt spelplan för innovatörer och idésprutor. Att få sitta med i juryn och få följa de som söker från början till final är väldigt spännande. Jag är bra på att lyssna och har lätt att förstå kreativa presentationer och ideér och har lång erfarenhet av kreativt entreprenörskap.

 

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Livemålande konstnär i juryn för The Brewhouse Award, kolla in mer på vagnelind.se.

Webbyrå mkmedia
Till toppen