Meny

Gbg Pop Night * (för dig 13 år och äldre)


Gbg Pop Night!

 

Gbg-pop-night_kollage

Gbg Pop Night * (för dig 13 år och äldre)


En helkväll med pop du inte vill missa – presenteras av Westside Music Sweden och Brewhouse

På Brewhouse samlas gräddan av intressanta band och artister i pop-Göteborg. Några mer omtalade än andra, men summa summarum: dessa band är troligen bra mycket mer välkända redan nästa år. Så se till att vara en av de som ”var där” och ta chansen att se dom redan idag.  Kvällen avslutas med inga mindre än omtalade Kennelklubben. Med hyllad debutplatta och Christer Lundberg (P3/P4,  Universal Poplab) och Martin Brändström (Dark Tranquillity) i spetsen kommer detta bli en kväll att minnas.

Paradisäppelvägen – är bandet som plockar upp melankolin i sommarnatten och framför den genom stora berättelser. Med historier om separation, tvivel och saknad tar de lyssnaren till en plats där tiden står still, där tiden inte längre finns. Bandet har existerat sedan 2013 och släppt ett antal singlar och EP:s. Den 12 april släpptes deras debutalbum Den som skriker högst, ett album som speglar vår värld där alla försöker överrösta varandra, och där det är ingen som lyssnar på vad den andra har att säga.

Manx – det helt nya lyxtrollet är en ny värld av perfekta kontraster. Skrivet, proddat och framfört av Maria Nyström som tidigare gått under namnet The Naima Train. Musiken rymmer den stora världens influenser komprimerat i en liten glaskula. Hon blandar skamlöst in heta darbukas i en smörig popdänga och jazzinslag där de minst förväntas. Även om det har hänt en hel del sedan de första låtarna lades ut på Myspace, succén i Musikhjälpen-buren, vinsten i Musik-direkt och hundratals spelningar runt om i landet så står Maria Nyström fortfarande som en av landets mest spännande artister.

Beverly Kills – har redan blivit omnämnda som en av de mest energiska och emotionellt laddade livebanden i Sverige, trots att de endast varit aktiva i drygt ett år. Samtliga singlar de släppt hittills har lovordats av internationell media, men de har även nominerats till priset för årets genombrott av Gaffa. I april släpper bandet sin första 7”-vinyl, som innehåller helt nytt material.

Kennelklubben – om bandet inte funnits skulle Christer Lundberg inte vara folkkär programledare i Radio, och Martin Brändström hade inte blivit keyboardist och producent för det legendariska dödsmetallbandet Dark Tranquillity. För det var med synthpop som allting började. Kennelklubben har kallats Göteborgs mest välbevarade musikhemlighet och beskrivits som en blandning av Depeche Mode och Håkan Hellström. Ett måste för den musikintresserade Göteborgaren.

Oh Amphibian – med innerlig röst skapas rockinfluerad indiepop kantad av malande groove och gripande dynamik. Den göteborgsbaserade artisten släppte i april 2019 sin debut-EP Living with an elephant, där tystnaden i relationer förs ut i strålkastarljuset mot en bakgrund av drivande gitarriff och lekfulla rytmer. Enkelt och lågmält varvas med färgrikt. Influenser från artister som Paul Simon, Bon Iver och Jose Gonzalez lyser igenom.

* Åldersgräns 13 år.
* Bar finns i inhägnat område.

Paradisäppelvägen, Manx, Beverly Kills, Kennelklubben, Oh Amphibian

Webbyrå mkmedia
Till toppen