Meny

Docenterna + 500 mil


Frihamnen Event & United Stage presenterar:
Docenterna + 500 mil

docenterna_topp_topbild

Docenterna + 500 mil


Docenterna

Docenterna debuterade som Docent Död 1980. Bandet skänkte den svenska punkscenen en välbehövlig dos smarta texter och trixiga låtbyggen. Varje steg av bandets karriär har sedan dess medfört en handfull nya hits. Låtar som ”Solglasögon”, ”Bensin i Blodet”, ”Chick-E-Chack”, ”Honung”, ”Champagne”, ”Utan dig”, ”Varma Öl och Kalla Element” och ”Söderns Ros”. 2010 gjorde bandet comeback med en trilogi EPs med ambitionen att skildra det samtida Sverige. Låten ”Vanligt Folk” från EPn med samma namn blev en överraskande stor hit och spelades friskt på radio. Under två år turnerade Docenterna mer än de föregående tio åren tillsammans.

Docenterna är ett band som gått igenom många skepnader genom åren, men den stadiga kärnan har alltid varit frontfiguren Joppe Pihlgren, den strategiska motorn och trummisen Kricke Pihlgren samt låtskrivarfantomen och basisten Larry Lövgren. Tillsammans med författaren och gitarristen Jon Jefferson Klingberg utgör de Docenterna anno 2018.

 

500 mil 

500 mil gör indiepop på svenska med elektroniska inslag. Christel Valsinger producerar, skriver musiken och spelar gitarr. Anna Charlotta Gunnarson skriver de ofta samhällskritiska texterna och sjunger. De två hittade varandra via Twitter, bildade bandet på Way Out West och hade skrivit sina första låtar inom en vecka. Innan 500 mil ens hade släppt någon musik bokades gruppen till Storsjöyran och spelade samma sommar för fulla hus. Strax började musikbloggar och dagstidningar få upp intresset för den ovanliga duon. 500 mil längtar efter horder av medelålders tjejer i publiken – och på scen. Inte konstigt att Christel och Anna Charlotta blev snurriga av lycka när två nya popgrupper bildades inom loppet av ett halvår med 500 mil som förebild.

Och om skivan beskriver bandet själva såhär: Åska är ett album som rör sig i spänningsfältet mellan det privata och det offentliga rummet. Familjerelationer och resan från liten till stor skildras ur olika perspektiv i ”Mekano” respektive ”Mekano, andra delen”. ”Oliver Twist” är en berättelse om klass medan ”Assistenten” är ett vittnesmål som faktiskt skrevs ett halvår före #metoo.”

 

I samband med att dörrarna öppnas kl. 18:00 serveras en barmeny i Brewhouse restaurang.
Beställs på plats. Begränsat antal matplatser så kom i tid!

Webbyrå mkmedia
Till toppen