Meny

Juryordförande i The Brewhouse Award: Anna Svensdotter Dimle


Anna Svensdotter Dimle, juryordförande för The Brewhouse Award 2015

Anna Svensdotter Dimle, juryordförande för The Brewhouse Award 2015

Hej Anna Svensdotter Dimle!

Du är juryordförande i The Brewhouse Award 2015. Berätta, vem är du och vad brinner du extra mycket för?

– Jag arbetar sedan 2012 som verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse och jag har varit ansvarig för olika delar inom verksamheten dessförinnan. Min bakgrund är musik och jag har varit verksam som professionell hornist under slutet av nittiotalet till mitten av 2000-talet. Jag flyttade ner till Göteborg från Dalarna när jag började studera på musikerutbildningen på Högskolan för scen och musik och avslutade studierna i Lyon. Har sedan byggt på med Kulturverkstan under ett par år och lite marknadsföring och försäljning – ett livslångt lärande är ett begrepp som jag personifierar.

Jag drivs av min passion för kultur och kreativitet, att hitta nya vägar och framför allt att se människor växa. Kanske låter det lite klyschigt, men så är det.  Något som alla kanske inte känner till är att jag är en extrem tävlingsmänniska – om någon säger att Brewhouse inte kommer att lyckas är det exakt det bränslet som jag går igång på. Idag har vi en stark identitet, gemensam vision och verksamheten vilar på en öppen och ärlig värdegrund – det känns fantastiskt att så många människor gillar oss, flyttar in eller helt enkelt vill vara en del av nätverket.

Vad betyder The Brewhouse Award för dig som ordförande för tävlingen?

– The Brewhouse Award är ett av mina absoluta favoritprojekt här på Brewhouse. Jag vill att tävlingen skall skaka om nuvarande strukturer i samhället, bidra till större mångfald och att tävlingen främjar helt nya konstellationer av samarbeten och idé- och projektutveckling. Tävlingens genomtänkta spretighet, vi vänder oss till hela KKN-området och ser gärna gränsöverskridande samarbeten, i samklang med enkelheten i att lämna in ett bidrag och att ramarna inte är alltför strama är oerhört viktiga byggstenar om vi skall lyckas. Och att vara ordförande är givetvis både nervkittlande och utvecklande.

Jag ser min roll lite som en dirigent framför en orkester. Vi har 34 juryrepresentanter ur 15 olika KKN-branscher, näringslivet, offentliga verksamheter och från universitet och forskningsvärlden – personer med bred erfarenhet, kunskap och med stark integritet. Det ger en unicitet för tävlingen då alla tävlande får professionell feedback på sin idé. Och när vi samlar denna kompetenta jury under ett par dagar, då finalisterna dessutom får pitcha sin idé live, då blir det härligt utmanande att leda arbetet framåt.  Jag vill skapa en öppen och varm atmosfär, få alla röster att höras och ibland ifrågasätta och utmana juryn, så vi gemensamt kommer fram till årets vinnare.

Tre kategorier – är det någon kategori som intresserar dig lite extra?

– Jag ser verkligen fram emot att lyssna av idéerna inom kategorin Av och med unga, få ett smakprov av framtiden och samtidigt är sociala innovationer och företagande något som jag brinner lite extra för. Och Öppen ansökan – fritt skapande; här har jag min egen hemvist och känner att inga former eller strukturer sätter gränserna. En bra mix av kategorier helt enkelt – tack till både referens- och arbetsgrupp som bidragit till konceptutvecklingen av tävlingen (f.d. My Mission).

Vad gör dig riktigt nyfiken – vad önskar du få se för idéer och projekt i årets tävling?

– Jag vill bli helt överraskad, ta del av något jag inte kunnat föreställa mig – stort som smått – enkelt till komplicerat – något som gör skillnad och sätter avtryck!

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen