Meny

Jurymedlem nr 8 i The Brewhouse Award: Klas Moreau


Klas Moreau, jurymedlem för The Brewhouse Award

Hej Klas!

Vem är du och vad brinner du för?

– Jag är en otålig företagsledare, VD på MindArk, som älskar teknik och dess oändlighet. Att det blev teknik för mig, grundar sig i en drivkraft att vilja förstå den minsta beståndsdelen i en dator, för att kunna bygga en själv. Det var också vad jag ägnade en del av mitt liv åt på Ericsson. Där jag arbetade med produktutveckling, först som ingenjör och senare som ledare för teknikutvecklande verksamheter i Sverige och utomlands. Därefter tog jag ett stort och spännande kliv in i datorspelsindustrin.

Dataspel har alltid fascinerat mig, både vad gäller utveckling och inte minst underhållning. Få industrier utmanar dagens teknik på ett sådant sätt som de spel som nu utvecklas. I var och varannan ficka finns idag en fullt uppkopplad dator. Du kan ta på ett par glasögon och kliva in i ett gränslöst Virtuellt Universum. Där umgås du och ger dig ut på äventyr tillsammans med vänner från andra sidan jordklotet. Teknik har en stor påverkan på människans liv och vardag. Och jag är väldigt nyfiken på alla nya fantastiska idéer som väntar på att förverkligas. Framtiden är en spännande plats!

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Jag känner starkt för människor som vill få gehör för sina unika och spännande idéer. En tävling som denna ger en bra grund för att vinnarnas idéer ska kunna realiseras till verkliga produkter och lösningar. Som med rätt stöttning, vilja och driv har möjlighet att skapa nya företag och arbetstillfälle tillfällen i regionen.

Kulturella och kreativa näringar – hur ser du på dessa näringars betydelse för framtida tillväxt?

– Spelbranschen som jag representerar är ett exempel på där kultur och kreativitet skapar berättelser och tekniken är bäraren. Sverige är redan idag framstående inom spelutveckling, i världen. Med rätt förutsättningar i form av utbildning och stöttande av nystartande företag kommer Spelindustrin kunna fortsätta att växa och bli en betydande arbetsgivare som bidrar till framtida tillväxt för regionen och Sverige.

Tre kategorier – är det någon kategori som intresserar dig lite extra?

– Av och med unga, att skapa delaktighet istället för utanförskap. Rätt förvaltat har regionen fantastiska möjligheter.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?

– Tålamod, en orubblig tilltro på sig själv, kommunikation.

Klicka vidare för att tävla eller läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen