Meny

Jurymedlem nr 33 i The Brewhouse Award: Andreas Kittel


Andreas Kittel, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Andreas Kittel, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Hej Andreas Kittel!

Vem är du och vad arbetar du med?

– Jag är grafisk formgivare i grunden, utbildad vid HDK i Göteborg. Sedan 1998 är jag verksam som design director på varumärkesbyrån Happy Forsman & Bodenfors, där jag också är en av delägarna. Mitt dagliga arbete är i hög grad idébaserat, att utvärdera och bedöma egna och andras idéer är en naturlig del av yrket. Sedan 1990-talet är jag även verksam som frilansskribent för Göteborgs-Posten, Paletten, Ord & Bild m.fl. Jag undervisar regelbundet i visuell kommunikation vid bl.a. Göteborgs Universitet.

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Det är på många sätt ett privilegium att få ta del av andras idéer. Särskilt för en kreatör. The Brewhouse Award är dessutom ett bra initiativ som inte bara lockar fram idéerna i ljuset utan också skapar förutsättningarna för att förverkliga dem. Jag ser fram emot många intressanta diskussioner i vår breda jurygrupp.

Vad kännetecknar en bra idé eller ett projekt?

– Relevans förstås. En effektiv lösning på ett faktiskt problem. Men, det handlar också om presentationen i sig: Om pedagogik och självförtroende. Att inte förlora sig i situationer där man ställs inför kritiker (eller beundrare, för den delen). Att kunna pitcha sina idéer gör ibland hela skillnaden.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen