Meny

Jurymedlem nr 27 i The Brewhouse Award: Maria Zeniou


Maria Zeniou, jurymedlem för The Brewhouse Award 2015

Hej Maria Zeniou!

Vem är du? Berätta gärna för oss om din bakgrund, drivkraft och vad som händer framöver för dig.

– Jag är en artist, showproducent och entreprenör som älskar att skapa, förbättra och förenkla. Utbildade mig till luftakrobat i Gävle och Moskva, gjorde sedan några år som cirkusartist ute i Europa men hittade sen mitt gebit i eventbranschen långt innan ordet event var allmänt känt. Min huvudsyssla ligger just nu i att skapa och genomföra skräddarsydda showpaket världen över. Jag har gjort allt från tv-sända VM-invigningar och stora pressreleaser till teater, opera och dinner shows.

Eftersom jag hela tiden vill utvecklas engagerar jag mig ofta i andra saker. Har till exempel varit med att skapa ett stort gym från grunden, hjälpt företag och kommuner att utvecklas och hitta lösningar på olika problem plus att jag just nu förutom eventbolaget driver ett företag inom hästnäringen. Framtiden vet jag inget om, jag kommer fortsätta fånga det som kommer i min väg och försöka göra det bästa av det.

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Tycker det är viktigt att premiera människor som tänker utanför boxen och ge dem mer utrymme att utvecklas.

Kulturella och kreativa näringar – hur ser du på dessa näringars betydelse för framtida tillväxt?

– Väldigt viktiga, utan kreativitet tar vi oss inte framåt.

Vad kännetecknar en bra idé eller ett projekt?

– Att det är väl genomtänkt och att man sett de hinder som kan komma och redan hittat lösningar för att ta sig runt dem. Att man inser vilken tid och engagemang som kommer ligga bakom genomförandet.

Tre kategorier – är det någon kategori som intresserar dig lite extra?

– Har inga favoriter, jag är helt öppen för allt!!

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?

– Att man vågar kasta sig ut, men att man i förväg sett riskerna så att man vet hur man ska tackla de hinder som kan komma i ens väg. Man ska inte vara rädd för att misslyckas, men det är dumt att ge sig ut på något som man på förhand vet är dömt att misslyckas. En annan viktig egenskap är att lyssna till andra, ta till sig informationen och sen bestämma sig för vad man själv tycker. Många vägrar helt att lyssna och vissa lyssnar för mycket – hitta din egen väg, men ta hjälp av andra att hitta den.

Tre snabba tips till någon som har en idé de vill realisera!

– Var kritisk, ge allt och våga stå upp för det du tror på.

Klicka vidare för att tävla eller läsa mer om The Brewhouse Award

Webbyrå mkmedia
Till toppen